Μια νεκρή από επίθεση αλιγάτορα στη Νότια Καρολίνα

Πρόκειται τουλάχιστον για την τέταρτη θανατηφόρα επίθεση αλιγάτορα στις ΗΠΑ

Μια νεκρή από επίθεση αλιγάτορα στη Νότια Καρολίνα

Η σορός μιας 88χρονης γυναίκας, η οποία δέχτηκε επίθεση από αλιγάτορα ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα σε λίμνη σε μια περιφραγμένη κοινότητα γηροκομείου κοντά στο Hilton Head Island.

Πρόκειται τουλάχιστον για την τέταρτη θανατηφόρα επίθεση αλιγάτορα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής φέτος.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Beaufort κλήθηκε στις 11:15 π.μ. τη Δευτέρα από έναν κάτοικο του Sun City Hilton Head, ο οποίος ανέφερε ότι ένας μεγάλος αλιγάτορας έσερνε μία ανθρώπινη σορό.

«Όταν φτάσαμε εκεί, βρήκαμε αυτό ακριβώς», είπε η  αξιωματικός Angela Viens.

Οι αξιωματούχοι ταυτοποίησαν τη σορό ως Nancy A. Becker, κάτοικο του Sun City Hilton Head, η οποία πιστεύουν ότι έκανε κηπουρική κοντά στη λίμνη και γλίστρησε στο νερό, όπου δέχθηκε επίθεση από τον αλιγάτορα.

Ο αλιγάτορας, μήκους σχεδόν 3 μέτρων εντοπίστηκε και υποβλήθηκε σε ευθανασία, όπως είπαν οι αξιωματούχοι.

Το Sun City Hilton Head είναι μια κοινότητα για ηλικιωμένους με πολλές λίμνες.

Η λίμνη στην οποία βρέθηκε το πτώμα περιβάλλεται από σπίτια, είπε η Viens, σημειώνοντας ότι ήταν η δεύτερη επίθεση αλιγάτορα στην περίκλειστη κοινότητα μέσα σε πέντε χρόνια. Μόνο η πρώτη επίθεση δεν ήταν μοιραία, όπως είπε.

«Οι επιθέσεις αλιγάτορα είναι σπάνιες, αλλά δεν προκαλούν έκπληξη», πρόσθεσε.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις δε, είναι σπάνιες σε όλη τη χώρα. Η τελευταία ήταν τουλάχιστον η τέταρτη από τον Μάιο και η δεύτερη φέτος στη Νότια Καρολίνα.

Μια ακόμη 80χρονη γυναίκα δέχτηκε θανατηφόρα επίθεση από δύο αλιγάτορες στο Englewood της Φλόριντα τον Ιούλιο ενώ ένας άνδρας που έβγαζε φρίσμπι από μια λίμνη στο Largo της Φλόριντα δέχτηκε επίσης φονική επίθεση τον Μάιο.

Τέλος, ένας άλλος άνδρας έπεσε νεκρός τον Ιούνιο όταν σύρθηκε σε μια λίμνη από έναν αλιγάτορα στο Myrtle Beach.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν καταγραφεί 18 επεισόδια που σχετίζονται με αλιγάτορες και πέντε θάνατοι στη Νότια Καρολίνα από το 2000.

Ο Jay Butfiloski, συντονιστής στο Τμήμα Φυσικών Πόρων της πολιτείας, είπε ότι έχει παρατηρηθεί «αυξημένη συχνότητα» τα τελευταία δύο χρόνια σε επιθέσεις αλιγάτορα, αλλά παρόλα αυτά πρόκειται για ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο.

Οι αλιγάτορες τείνουν να είναι πιο δραστήριοι τη νύχτα, όπως είπε.

«Επειδή είναι ψυχρόαιμα ζώα, ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους όσο καλύτερα μπορούν με βάση το περιβάλλον», είπε.

«Στις αρχές του χρόνου, όταν το νερό είναι πιο δροσερό, είναι συνηθισμένο να τους βλέπουμε στις όχθες να λιάζονται. Όταν κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι, περνούν πολύ χρόνο κάτω από το νερό, όπου είναι πιο δροσερά».

Αν και δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες της τελευταίας επίθεσης είπε ότι τέτοιες επιθέσεις συνήθως συμβαίνουν όταν ένα άτομο βρίσκεται κοντά στην άκρη ενός υδάτινου όγκου και πιο συχνά όταν το άτομο συνοδεύεται από κατοικίδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι αλιγάτορες είναι απίθανο να αφήσουν το νερό για να κυνηγήσουν κάποιον» σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.