ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπαγκλαντές: Τους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες

Εκατομμύρια οι πληγέντες από τις καταστροφές

Μπαγκλαντές: Τους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τραγωδία δίχως τέλος στο Μπαγκλαντές από τις φονικές πλημμύρες, που έχουν πλήξει εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα.

Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές του Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της ασιατικής χώρας.

Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν, αλλά αναφέρθηκαν επίσης θάνατοι από κεραυνούς και δαγκώματα φιδιών στις πληγείσες περιοχές, στο διάστημα μεταξύ 17 Μαΐου και 23 Ιουνίου.

Μάλιστα, 24 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις αρχές.

Εκατομμύρια οι πληγέντες από τις καταστροφές

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και δρόμους. Τηλεοπτικά ρεπορτάζ δείχνουν εικόνες από μεγάλες εκτάσεις που έχουν βουλιάξει κάτω από τα νερά, ειδικά στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών και Αρωγής του Μπαγκλαντές, Εναμούρ Ραχμάν, δήλωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ιδιωτικοί φορείς συνεργάζονται με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων στην επαρχία Σιλχέτ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 122 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.