ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μπάνιο κάθε 12 ώρες: Σε ποια χώρα οι άνθρωποι κάνουν τα περισσότερα ντους την εβδομάδα;

Βρίσκεται στην κορυφή και στον χρόνο του ντους

Μπάνιο κάθε 12 ώρες: Σε ποια χώρα οι άνθρωποι κάνουν τα περισσότερα ντους την εβδομάδα;

Ο καθένας μας έχει τη ρουτίνα του στα ντους. Πόσο συχνά κάνουν όμως οι άνθρωποι σε διάφορες χώρες του κόσμου;

Σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει το Kantar Worldpanel, η Βραζιλία βρίσκεται στην κορυφή με τους κατοίκους της να είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να μπουν στο ντους. Κατά μέσο όρο, οι Βραζιλιάνοι κάνουν 14 ντους την εβδομάδα. Δηλαδή ένα μπάνιο κάθε 12 ώρες.

Για να το βάλουμε σε ένα πλαίσιο και να το καταλάβετε, ο μέσος όρος του υπόλοιπου κόσμου είναι 5 φορές την εβδομάδα. Οπότε η διαφορά είναι μεγάλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Βραζιλιάνοι είναι πιο ευσυνείδητοι απέναντι στην υγιεινή.

Οι περισσότεροι κάνουμε συχνότερα ντους το καλοκαίρι λόγω της ζέστης. Ιδρώνουμε περισσότερο και για να μην κολλάμε και να δροσιζόμαστε, κάνουμε περισσότερα ντους. Φανταστείτε λοιπόν να είστε εκτεθειμένοι σε αυτές τις συνθήκες όλον τον χρόνο. Θα ανέβαζε και εσάς τον μέσο όρο των ντους μέσα σε μια εβδομάδα.

Αν αυτή η λογική είναι σωστή, τότε είναι φυσιολογικό η Βραζιλία να έχει πολύ παραπάνω από το μέσο όρο. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας της χώρας με τη βόρεια Ευρώπη έχει 15 βαθμούς Κελσίου διαφορά. Οπότε υπάρχει ένας άτυπος κανόνας που ισχύει παγκοσμίως, ο οποίος λέει ότι όσο πιο ζεστή είναι η χώρα τόσο περισσότερα ντους κάνουν οι κάτοικοί της.

Αλλά η Βραζιλία βρίσκεται στην κορυφή και στον χρόνο του ντους. Κάνουν κατά μέσο όρο 10,3 λεπτά τη φορά, ενώ οι Αμερικανοί κάνουν 9,9 λεπτά, οι Βρετανοί κάνουν 9,6 λεπτά και οι Γερμανοί, 9,1 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε ντους; Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός. Η απάντηση για την ακρίβεια είναι «εξαρτάται». Οι συνήθειες υγιεινής σας είναι δική σας δουλειά. Εάν έχετε μια σωματικά απαιτητική δουλειά, γυμνάζεστε κάθε μέρα ή ζείτε σε ζεστά και υγρά κλίματα, πιθανότατα θα θέλετε να κάνετε ντους κάθε μέρα για να ξεπλύνετε τον ιδρώτα και τη βρωμιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.