ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μυστήριο με το χρυσό αυγό που εντοπίστηκε στην Αλάσκα: «Ελπίζω ότι όταν το τρυπήσουμε δεν θα βγει τίποτα προς τα έξω»

Αυτό το αινιγματικό αντικείμενο έχει εγείρει πολλά ερωτήματα

Μυστήριο με το χρυσό αυγό που εντοπίστηκε στην Αλάσκα: «Ελπίζω ότι όταν το τρυπήσουμε δεν θα βγει τίποτα προς τα έξω»

Άναυδοι έμειναν οι ερευνητές όταν εντόπισαν ένα  «χρυσό αυγό» στον πυθμένα της θάλασσας στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) περιέγραψε το γυαλιστερό αντικείμενο ως λεπτό στην αφή, που μοιάζει με ιστό δέρματος. Ενώ η ακριβής φύση του παραμένει ένα μυστήριο, οι ειδικοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι περίβλημα αυγού ή ενδεχομένως τα υπολείμματα ενός θαλάσσιου σπόγγου.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της ανακάλυψής του, ένας ερευνητής παρατήρησε: «Κάτι προσπάθησε να μπει μέσα… ή να βγει έξω», προσθέτοντας στην ίντριγκα που περιβάλλει αυτό το εύρημα. Το «αυγό» εντοπίστηκε σε βάθος δύο χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια μιας αποστολής υπό την ηγεσία της NOAA, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση, προκαλώντας την περιέργεια των τηλεθεατών.

Αντί να το αφήσουν ανέγγιχτο, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν τηλεχειριζόμενο βραχίονα για να ανασύρει απαλά το αντικείμενο από τη βραχώδη θέση ανάπαυσής του. Στη συνέχεια, αναρροφήθηκε προσεκτικά σε ένα σωλήνα για να μεταφερθεί στην ακτή, όπου η εξέταση DNA σε εργαστήριο μπορεί να ρίξει φως στην πραγματική του φύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανοιχτή τρύπα στο μπροστινό μέρος του αντικειμένου παραμένει ένα μυστήριο, με τους ειδικούς να εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας συνάντησης με κάποιο άλλο θαλάσσιο πλάσμα. Όπως το έθεσε ένας ερευνητής: «Ελπίζω μόνο ότι όταν το τρυπήσουμε, κάτι δεν θα αποφασίσει να βγει έξω». Η ανακάλυψη αυτή έχει αφήσει σε πολλούς μια απόκοσμη αίσθηση γοητείας, που μοιάζει με την αγωνία μιας ταινίας τρόμου επιστημονικής φαντασίας, θυμίζοντας το Alien του Ρίντλεϊ Σκοτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.