ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ν.Μαραντόνα: Οι κληρονόμοι του θέλουν να διακόψουν την δημοπρασία για την «Χρυσή Μπάλα» που κατέκτησε το 1986

Οι κληρονόμοι κάνουν λόγο για κλοπή του τροπαίου

Ν.Μαραντόνα: Οι κληρονόμοι του θέλουν να διακόψουν την δημοπρασία για την «Χρυσή Μπάλα» που κατέκτησε το 1986

Σε δημοπρασία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αρχές Ιουνίου στη Γαλλία η «Χρυσή Μπάλα» που κέρδισε ο Ντιέγκο Μαραντόνα για το 1986, ίσως την κορυφαία χρονιά της μυθικής του ποδοσφαιρικής καριέρας.

Όμως οι κληρονόμοι του «χρυσού αγοριού», δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, προσπαθώντας να «παγώσουν» τη διαδικασία.

Οι δικηγόροι των κληρονόμων του Αργεντινού «Θεού» της μπάλας, υποστηρίζουν πως το βαρύτιμο τρόπαιο που βρέθηκε στα χέρια ενός εμπόρου παλαιών αντικειμένων, ανήκει στους πελάτες τους. Δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση μάλιστα, οι κληρονόμοι κάνουν λόγο για κλοπή του τροπαίου.

Οι πέντε κληρονόμοι τονίζουν πως το τρόπαιο που πήρε ο Μαραντόνα τον Νοέμβριο του 1986, κλάπηκε στη Νάπολι τρία χρόνια μετά κατά τη διάρκεια ληστείας σε τράπεζα. Επισημαίνεται μάλιστα πως η οικογένεια του Μαραντόνα μόλις πριν λίγες εβδομάδες έμαθε πως θα δημοπρατηθεί η «Χρυσή Μπάλα».

Άμεσα άρχισαν τις νομικές ενέργειες προκειμένου να πάρουν πίσω το τρόπαιο. «Η οικογένεια έχει σκοπό να ανακτήσει αυτή την μπάλα, ο λαός της Αργεντινής έχει σκοπό να ανακτήσει αυτήν την μπάλα», ανέφερε μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας.

«Το να προσπαθείς, 35 χρόνια μετά από μια υποτιθέμενη κλοπή, να διεκδικήσεις περιουσία χωρίς ποτέ να έχεις υποβάλει καταγγελία, είναι μια ευκαιριακή προσέγγιση που η δικαιοσύνη δεν μπορεί να συγχωρήσει», απάντησε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών της δημοπρασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλευρά των ανθρώπων που θα δημοπρατήσουν το τρόπαιο, ανέφερε ακόμη πως υπάρχει ο μύθος πως ο Μαραντόνα ξέχασε το τρόπαιο στο «Lido» όπου του είχε απονεμηθεί το Νοέμβριο του 1986. Στις 30 Μαϊου θα ανακοινωθεί η απόφαση της δικαιοσύνης για το αν μπορεί να δημοπρατηθεί η «Χρυσή Μπάλα» του Ντιέγκο Μαραντόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.