ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Μαραντόνα: Στις 4 Ιουνίου ξεκινά η δίκη για το θάνατό του – Οκτώ οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο δεν λάμβανε την ιατρική φροντίδα που έπρεπε

Ν.Μαραντόνα: Στις 4 Ιουνίου ξεκινά η δίκη για το θάνατό του – Οκτώ οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου 2020 προκαλώντας θλίψη σε όλους τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς.

Λίγες εβδομάδες μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο, τον πρόδωσε η καρδιά του και έφυγε από τη ζωή. Ακολούθως άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο, αλλά και την ιατρική φροντίδα που λάμβανε. Όπως διαπιστώθηκε, δεν τον φρόντιζαν επαρκώς και ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων για να αποδοθούν ευθύνες στους επαγγελματίες της υγείας.

Τώρα, σχεδόν 3.5 χρόνια από την ημέρα του θανάτου του, έγινε γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η δίκη όλων όσων θεωρήθηκε από τη δικαιοσύνη της Αργεντινής ότι έχουν εμπλοκή στον θάνατό του.

Στις 4 Ιουνίου στο ποινικό δικαστήριο του Σαν Ισιντόρο του Μπουένος Άιρες, οκτώ επαγγελματίες της υγείας θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια για δολοφονία από αμέλεια. 

Συγκεκριμένα κατηγορούμενοι είναι ο νευροχειρούργος Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος έκανε την επέμβαση στον εγκέφαλο του, η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ, ο ψυχολόγος Κάρλος Άνχελ Ντίαζ, η συντονίστρια γιατρός του ιδιωτικού θεραπευτηρίου Swiss Medical, Νάνσι Φλορίνι, οι νοσηλευτές Γκισέλα Μαδρίντ, Ρικάρντο Αλμιρόν, ο προϊστάμενός τους Μαριάνο Περόνι και ο γιατρός Πέδρο ντι Σπάνια.

Οι ακροάσεις θα διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα, θα παρουσιαστούν χιλιάδες ηχητικά αρχεία και περίπου 200 άτομα θα κληθούν να καταθέσουν τα όποια στοιχεία γνωρίζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη θα είναι ανοικτή για το κοινό κι εκεί θα βρεθεί όλη η οικογένεια του Ντιέγκο, η οποία, ωστόσο, δεν θα είναι ενωμένοι αφού έχουν ακόμα διαφωνίες για τα κληρονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.