Ν.Μεντβέντεφ: «Αν αρπάξετε τα περιουσιακά μας στοιχεία τότε θα απαλλοτριώσουμε και εμείς τα δικά σας στην Ρωσία»

«Είναι αξίας 300 δισ. δολαρίων»

Ν.Μεντβέντεφ: «Αν αρπάξετε τα περιουσιακά μας στοιχεία τότε θα απαλλοτριώσουμε και εμείς τα δικά σας στην Ρωσία»

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και νυν Αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε την Δύση πως αν εν τέλει κλαπούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία (συναλλαγματικά αποθέματα κ.α.) αξίας περίπου 300 δισ. δολαρίων, τότε η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαλλοτριώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Δυτικών στην ρωσική επικράτεια, τα οποία αξίζουν κι αυτά περίπου 300 δισ. δολάρια.

Όπως είπε τα αντίποινα θα πλήξουν κάθε ιδιώτη πολίτη «εχθρικής χώρας» που έχει περιουσία (ακίνητα, μετρητά, επιχειρήσεις) στη Ρωσία.

Ως εχθρικές χώρες προοσδιορίζονται οι ΗΠΑ, οι χώρες της ΕΕ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η Μόσχα δεν θα το ήθελε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο κατά Δυτικών πολιτών αλλά «δυστυχώς θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εξαιτίας των ανόητων κυβερνήσεών σας».

Αναλυτικά είπε τα εξής:

«Εάν, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,
υιοθετηθούν εθνικές πράξεις για την κλοπή ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή.

Θα είναι απαραίτητο να αποσυρθούν αμετάκλητα τα χρήματα και η περιουσία των ιδιωτών επενδυτών από τέτοιες χώρες, αν και δεν ευθύνονται για τους ανόητους των κυβερνήσεών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά (ξένα δάνεια, δεσμευμένα κεφάλαια σε λογαριασμούς και άλλα τιμαλφή) στη χώρα μας, κατά ευτυχή σύμπτωση, ξεπερνούν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Αρκετά για να αναπληρώσουμε όσα έκλεψαν από τη Ρωσία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.