ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Μεντβέντεφ: «Θα αντιμετωπίσουμε την Πολωνία ακριβώς ως έναν ιστορικό εχθρό»

«Ρωσία θα πρέπει να έχει μόνο μία και πολύ σκληρή στάση»

Ν.Μεντβέντεφ: «Θα αντιμετωπίσουμε την Πολωνία ακριβώς ως έναν ιστορικό εχθρό»

Προειδοποίηση προς την Πολωνία έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι θεωρείται πλέον ως ένας «επικίνδυνος εχθρός». 

Ο Μεντβέντεφ που είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας διατύπωσε την άποψή του αυτή σε άρθρο 8.000 λέξεων για τις ρωσοπολωνικές σχέσεις, στο οποίο γράφει ότι η Μόσχα έχει τώρα «έναν επικίνδυνο εχθρό» στην Πολωνία.

«Θα την αντιμετωπίσουμε (την Πολωνία) ακριβώς ως έναν ιστορικό εχθρό», λέει ο Μεντβέντεφ. «Εάν δεν υπάρχει ελπίδα για συμφιλίωση με τον εχθρό, η Ρωσία θα πρέπει να έχει μόνο μία και πολύ σκληρή στάση όσον αφορά την τύχη του».

«Η Ιστορία έχει δώσει περισσότερες από μία φορές μια ανελέητη ετυμηγορία στους αλαζόνες Πολωνούς: όσο φιλόδοξα κι αν είναι τα ρεβανσιστικά σχέδια, η κατάρρευσή τους μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο της πολωνικής κρατικής υπόστασης στο σύνολό της».

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση στα σχόλιά του από την Πολωνία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Μόσχας σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πολωνία, η οποία υποστηρίζει την Ουκρανία, κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα με εκστρατείες παραπληροφόρησης και κατασκοπείας. Η Μόσχα έχει καταδικάσει την εχθρική, όπως την χαρακτηρίζει, στάση της Βαρσοβίας απέναντί της και τα ρωσικά συμφέροντα στην Πολωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.