Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ν.τραμπ για 11η Σεπτεμβρίου: «Αγρια τερατα επιτέθηκαν στο συμβολο του ποιτισμου μας»

Φόρο τιμής στους 2.977 νεκρούς

Ν.τραμπ για 11η Σεπτεμβρίου: «Αγρια τερατα επιτέθηκαν στο συμβολο του ποιτισμου μας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε την 24η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στο Πεντάγωνο την Πέμπτη, αποτίοντας φόρο τιμής στους 2.977 νεκρούς και δεσμευόμενος ότι η μνήμη εκείνης της τραγικής ημέρας για την Αμερική δεν θα χαθεί ποτέ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Άγρια τέρατα επιτέθηκαν στα σύμβολα του πολιτισμού μας. Παρ’ όλα αυτά, εδώ στη Βιρτζίνια, στη Νέα Υόρκη και στους αιθέρες της Πενσυλβάνιας, οι Αμερικανοί δεν δίστασαν.

Στάθηκαν στα πόδια τους και έδειξαν στον κόσμο ότι δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα τα παρατήσουμε και η μεγάλη αμερικανική σημαία μας δεν θα αποτύχει ποτέ» τόνισε με έμφαση.

Ο Τραμπ μοιράστηκε προσωπικές ιστορίες ορισμένων από τα θύματα, όπως το μήνυμα από τον Μπράιαν Σούινι προς τη σύζυγό του Τζούλι από το αεροσκάφος United Flight 175, την κλήση της αεροσυνοδού Ρενέ Μαϊ προς τη μητέρα της για να πει «Σ’ αγαπώ», το τηλεφώνημα του Τομ Μακ Γκίνις από τον 92ο όροφο του Βόρειου Πύργου, καθώς και τη γενναιότητα του Τσακ Κοστέλο, που έτρεξε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου για να απελευθερώσει ανθρώπους παγιδευμένους σε ασανσέρ.

«Εκείνη την ημέρα μάθαμε ότι το αμερικανικό ηρωικό πνεύμα ήταν γύρω μας. Το είδαμε στους αστυνομικούς, στους σπουδαίους πυροσβέστες, στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων εδώ στο Πεντάγωνο και στις καρδιές κάθε Αμερικανού που απάντησε στο κάλεσμα της ιστορίας» δήλωσε.

Ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολιτική, επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του ότι η Αμερική ήταν μια «νεκρή χώρα» υπό την προεδρία του προκατόχου του και υπερηφανεύτηκε για την πρότασή του να μετονομαστεί το υπουργείο Άμυνας σε υπουργείο Πολέμου.

«Πέρυσι ήμασταν μια νεκρή χώρα. Τώρα έχουμε την πιο καυτή χώρα στον κόσμο» ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.