
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε χθες (16/03) ότι ένας πρώην πρόεδρος του είπε κατ’ ιδίαν ότι «μακάρι να έκανα αυτό που έκανες εσύ», εννοώντας την επίθεση στο Ιράν και δολοφονώντας τον ανώτατο ηγέτη του, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο κ. Τραμπ δεν προσδιόρισε σε ποιον από τους τέσσερις εν ζωή προκατόχους του αναφερόταν.
«Είπε, “Μακάρι να έκανα αυτό που έκανες εσύ”, να το είχα χτυπήσει πρώτα εγώ», είπε ο κ. Τραμπ.
«Δεν θέλω να πω “ποιος”, δεν θέλω να τον βάλω σε μπελάδες», συμπλήρωσε.
Ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν επρόκειτο για τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον μόνο Ρεπουμπλικάνο στη λίστα, αλλά ο Τραμπ απάντησε όχι.
Η εξαίρεση του Τραμπ θα άφηνε στη λίστα τους πρώην προέδρους Μπιλ Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν, όλους Δημοκρατικούς.
Ωστόσο, άτομα κοντά και στους τρεις άνδρες αρνήθηκαν ότι οι πρώην πρόεδροι το είχαν πει αυτό στον κ. Τραμπ ή μίλησαν μαζί του πρόσφατα.
Όλοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να επιβεβαιώσουν δημόσια τις ιδιωτικές υποθέσεις των πρώην προέδρων.
Στον ισχυρισμό του, ο Τραμπ υπονόησε έντονα ότι αναφερόταν σε έναν Δημοκρατικό, λέγοντας ότι το άτομο ήταν «μέλος ενός κόμματος» που τον απεχθάνεται.
Είπε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν κάποιος που «τυχαίνει να με συμπαθεί και μου αρέσει αυτό το άτομο, είναι έξυπνος άνθρωπος».
Ο Τραμπ επί χρόνια εξαπολύει μύδρους και στους τρεις Δημοκρατικούς πρώην προέδρους και τα «επιτεύγματά» τους σε ομιλίες, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και σε ένα μνημείο προς τιμήν των Αμερικανών προέδρων που είχε εγκαταστήσει ο Τραμπ κοντά στο Οβάλ Γραφείο πέρυσι.
Η δήλωση του περί στήριξης από έναν πρώην πρόεδρο ήρθε ακόμη και όταν ο ίδιος παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι είχε «σοκαριστεί» από τα αντίποινα του Ιράν στον πόλεμο, το οποίο στόχευε κράτη-συμμάχους των ΗΠΑ όπως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.