Για το δράμα των Ελληνίδων influencers στο Ντουμπάι, ούτε ένα δάκρυ;

Ν.Τραμπ για το Ιράν: «Πρέπει να “βάλει” μυαλό – Εξετάζονται τρεις πολύ καλοί υποψήφιοι για την ηγεσία»

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησής του και αυτής του Ισραήλ είναι ο πόλεμος να διαρκέσει «τέσσερις ή πέντε εβδομάδες»

Ν.Τραμπ για το Ιράν: «Πρέπει να “βάλει” μυαλό – Εξετάζονται τρεις πολύ καλοί υποψήφιοι για την ηγεσία»

Σε συνέντευξή του στους New York Times, o πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζονται οι περιπτώσεις τριών «πολύ καλών και ιδανικών υποψηφίων» για την ηγεσία του Ιράν, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον θάνατο – μεταξύ άλλων – του Αλί Χαμενεΐ.

Προειδοποίησε μάλιστα, ότι οι αμερικανικές απώλειες ενδέχεται να αυξηθούν πέραν των τριών στρατιωτών που έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη διάρκειας έξι λεπτών, ο Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς ποιον θα ήθελε να δει επικεφαλής του Ιράν, απάντησε: «Έχω τρεις πολύ καλές επιλογές», προσθέτοντας: «Δεν θα τις αποκαλύψω προς το παρόν. Ας τελειώσουμε τη δουλειά πρώτα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ωστόσο ανοιχτό και το ενδεχόμενο ο ίδιος ο ιρανικός λαός να κινηθεί για αλλαγή καθεστώτος.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από αυτούς, αν θα το κάνουν. Το συζητούν εδώ και χρόνια, οπότε τώρα προφανώς θα έχουν μια ευκαιρία», ανέφερε.

Οι διαφορετικές αυτές προσεγγίσεις αναδεικνύουν την αβεβαιότητα σχετικά με το πώς η αμερικανική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το πολιτικό μέλλον της Τεχεράνης μετά τα πλήγματα.

  • Παραλληλισμός με τη Βενεζουέλα

Ο Τραμπ συνέκρινε την κατάσταση στο Ιράν με την αμερικανική επιχείρηση νωρίτερα φέτος στη Βενεζουέλα, η οποία οδήγησε στην απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

«Αυτό που κάναμε στη Βενεζουέλα, νομίζω, είναι το τέλειο, το τέλειο σενάριο», δήλωσε, σημειώνοντας ότι «όλοι κράτησαν τη δουλειά τους εκτός από δύο ανθρώπους».

Σε αντίθεση με την περίπτωση της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος υποστήριξε ότι 48 Ιρανοί ηγέτες έχουν σκοτωθεί κατά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις, μετά και τον θάνατο του Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

  • Προβλέψεις για αυξημένες απώλειες

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και στις αμερικανικές απώλειες, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

«Τρεις είναι τρεις πάρα πολλοί, όσο με αφορά», δήλωσε. «Αν κοιτάξετε τις προβλέψεις, γίνονται προβλέψεις, θα μπορούσε να είναι αρκετά υψηλότερος ο αριθμός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το CNN, οι τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ύποπτη επίθεση με drone νωρίς την Κυριακή στο Κουβέιτ, όπως ανέφεραν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησής του και αυτής του Ισραήλ είναι ο πόλεμος να διαρκέσει «τέσσερις ή πέντε εβδομάδες», υπογραμμίζοντας ότι «η επιχείρηση θεωρείται χρονικά περιορισμένη, αν και οι συνέπειες παραμένουν αβέβαιες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.