Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Ν.Τραμπ: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε για άλλη μια φορά τον προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν

Ν.Τραμπ: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο»

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε κλιμακωθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τον προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Έχει συχνά αναφέρει ότι οι παγκόσμιες εντάσεις κορυφώθηκαν όταν οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο τους κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Από την επιστροφή του στην εξουσία τον Ιανουάριο, ο Τραμπ έχει αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, οι οποίες είχαν ανασταλεί από την κλιμάκωση της σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι, αν δεν είχαν γίνει οι ενέργειες της κυβέρνησής του, η σύγκρουση στην Ουκρανία «θα είχε καταλήξει να είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος».

«Το έχουμε μειώσει κατά πολύ, αλλά όταν πρωτοήρθα, σκέφτηκα, “Ουάου, αυτό το πράγμα είναι πραγματικά άσχημο”», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Τώρα το μόνο ερώτημα είναι: πότε θα διευθετηθεί; Και θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομα», είπε.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τη σύγκρουση «πόλεμο του Μπάιντεν» και επέκρινε αυτό που περιέγραψε ως την τεράστια στρατιωτική υποστήριξη της προηγούμενης κυβέρνησης προς το Κίεβο.

«Μέσω του Μπάιντεν και των ανθρώπων του, πιθανότατα θα κερδίσουμε 350 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε.

Ο Τραμπ έχει προηγουμένως δηλώσει ότι σκοπεύει να ανακτήσει αυτά τα κεφάλαια μέσω μιας συμφωνίας για τα ορυκτά με το Κίεβο, η οποία υπεγράφη νωρίτερα φέτος.

Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν ότι μεγάλο μέρος του ορυκτού πλούτου της Ουκρανίας συγκεντρώνεται στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, εδάφη που ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία το 2022.

Η Μόσχα έχει παρουσιάσει την ουκρανική σύγκρουση ως πόλεμο δι’ αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ και έχει καταγγείλει εδώ και καιρό τη δυτική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η επέκταση του μπλοκ προς ανατολάς και οι φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί είναι βασικοί παράγοντες των εχθροπραξιών.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Τραμπ έχει μειώσει τις αμερικανικές αποστολές όπλων στην Ουκρανία, με την κυβέρνησή του -συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο- να χαρακτηρίζει ανοιχτά τη σύγκρουση ως πόλεμο δι’ αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας.

Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου έχουν δηλώσει ότι η εξασφάλιση μιας ειρηνικής επίλυσης θα είναι το κεντρικό θέμα της επερχόμενης διμερούς συνάντησης μεταξύ του Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.