ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ναυάγιο Τιτανικού: Αυτός είναι ο λόγος που περισσότερα από 1.000 πτώματα δεν ανασύρθηκαν ποτέ

Ανασύρθηκε μόλις το 25% των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο

Ναυάγιο Τιτανικού: Αυτός είναι ο λόγος που περισσότερα από 1.000 πτώματα δεν ανασύρθηκαν ποτέ

Περισσότερες από 1.500 ψυχές χάθηκαν τη μοιραία νύχτα της 14ης Απριλίου 1912, όταν ο «αβύθιστος» Τιτανικός προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού.

Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι τι απέγιναν τα συντρίμμια του Τιτανικού, όπου πιθανότατα κατέληξαν οι 1.160 αγνοούμενοι επιβάτες.

Περίπου 300 πτώματα μπόρεσαν να ανασυρθούν από το θρυλικό ναυάγιο μετά τη βύθιση του RMS Titanic.

Αυτό, όμως, ήταν μόνο κάτι λιγότερο από το 25% των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο, σύμφωνα με το Titanic Facts. Τι απέγιναν λοιπόν τα περίπου 1.160 πτώματα που βυθίστηκαν μαζί με το πλοίο; Γιατί δεν ανασύρθηκαν και τι τους συνέβη;

Σε συνέντευξή του στη Mail Online, ο βετεράνος με περισσότερες από 100 έρευνες ναυαγίων σε όλο τον κόσμο James Delgado εξέφρασε την άποψη ότι «οι επιστήμονες θεωρούν ότι κάποιο ίχνος ανθρώπινων υπολειμμάτων έχει απομείνει στο εσωτερικό του πλοίου. Αλλά αυτή είναι μια θεωρία για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά».

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από τα συντρίμμια έχουν δώσει “πολύ πειστικά” στοιχεία που υποδηλώνουν το σημείο όπου αναπαύθηκαν τα πτώματα, ωστόσο, τελικά δεν εντοπίστηκαν ποτέ τα πτώματα.

Ο Κάμερον έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει “δει ρούχα” και “παπούτσια” που “υποδηλώνουν έντονα ότι υπήρχαν πτώματα εκεί κάποια στιγμή”.

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης ομοίως επαναλαμβάνει ότι «ποτέ δεν είχε δε ανθρώπινα λείψανα», οπότε πρόκειται για ένα γεγονός που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν τα πτώματα όντως βρίσκονταν μέσα στο σκάφος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κανείς δεν μπόρεσε να τα εντοπίσει κατά την επιθεώρηση των συντριμμιών, καθώς πολλά από αυτά πιθανότατα είχαν αποσυντεθεί πριν καν βρεθεί το ναυάγιο το 1985.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.