ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναυτικός περιπλανιόταν τρεις μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό – Πώς κατάφερε να επιβιώσει

Έτρωγε ωμά ψάρια και έπινε το νερό της βροχής

Ναυτικός περιπλανιόταν τρεις μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό – Πώς κατάφερε να επιβιώσει

Από θαύμα κατάφεραν να επιβιώσουν ένας Αυστραλός ναυτικός και ο σκύλος του αφού πέρασαν τρεις μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας νερό της βροχής.

Ο Tim Shaddock και ο σκύλος του Bella, περισυνελέγησαν από μια μηχανότρατα τόνου στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού, αφού ένα ελικόπτερο που συνόδευε το πλοίο εντόπισε το καταμαράν τους.

Ο άνδρας από το Σίδνεϊ έφυγε από τη Λα Παζ του Μεξικού τον Απρίλιο με προορισμό τη Γαλλική Πολυνησία, αλλά λίγες εβδομάδες μετά το ταξίδι του μια καταιγίδα κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά του σκάφους του.

Ο Shaddock δήλωσε ότι βρισκόταν στο νερό για μήνες με μόνη συντροφιά τον σκύλο του, με τους δυο τους να τρώει ωμά ψάρια και να πίνει νερό της βροχής για να παραμείνουν ζωντανοί.

Πλάνα από τη διάσωσή τους που εξασφάλισε το Nine News δείχνουν έναν λιπόσαρκο Shaddock με γκρίζα γενειάδα καθώς μιλά στις αρχές.

Η σκυλίτσα του, η Bella, εθεάθη να κουνάει την ουρά της στο τηλεοπτικό συνεργείο που βιντεοσκόπησε το καταμαράν του ναυτικού γεμάτο κουβάδες και εξοπλισμό.

«Έχω μόνο εξοπλισμό ψαρέματος, εξοπλισμό επιβίωσης», ακούγεται να λέει σε έναν άνδρα από το πλοίο.

Ο Shaddock δήλωσε ότι είχε υποστεί μια πολύ δύσκολη δοκιμασία πριν διασωθεί από τη μηχανότρατα και ότι δεν είχε φάει αρκετό φαγητό για «πολύ καιρό».

«Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και καλό φαγητό γιατί είμαι μόνος στη θάλασσα για πολύ καιρό», ανέφερε ο ναυτικός. «Παίρνω πολύ καλά φάρμακα και με φροντίζουν πολύ καλά».

Σε μια εικόνα του μετά τη διάσωσή του, φαίνεται με ένα πλατύ χαμόγελο και ένα πιεσόμετρο συνδεδεμένο στο χέρι του.

Οι ομοιότητες με τον Τομ Χανκς και την ταινία «Ναυαγός»

Ένας γιατρός στη μηχανότρατα δήλωσε ότι ο Shaddock ξεκινάει τρώγοντας μικρά γεύματα, ενώ παραμένει συνειδητοποιημένος και ομιλητικός μετά τη δοκιμασία, ενώ δεν έχει υποστεί κάποια σοβαρή ασθένεια ή τραυματισμό κατά τη διάρκεια του χρόνου που χάθηκε στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο ναυτικός απέφυγε επίσης να υποστεί ηλιακό έγκαυμα, καθώς κρυβόταν κάτω από ένα στέγαστρο στο σκάφος του.

Ο γιατρός συνέκρινε την άσχημη κατάσταση του Shaddock με την ταινία Castaway (Ο Ναυαγός) στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς – με την εικόνα του λιπόσαρκου και γενειοφόρου χαρακτήρα του σταρ να έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον Αυστραλό ναυτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μηχανότρατα ξεκίνησε το αργό ταξίδι της επιστροφής στο Μεξικό, όπου ο Shaddock θα λάβει περισσότερη ιατρική περίθαλψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.