ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νεπάλ: 84χρονος τραυματίστηκε λίγο πριν γίνει ο γηραιότερος ορειβάτης στον κόσμο (φωτό)

Μόλις δύο κορυφές άνω των 8.000 μέτρων απέμεναν στον Ισπανό Κάρλος Σορία

Νεπάλ: 84χρονος τραυματίστηκε λίγο πριν γίνει ο γηραιότερος ορειβάτης στον κόσμο (φωτό)

Ένας 84χρονος Ισπανός ορειβάτης τραυματίστηκε την Τετάρτη καθώς προσπαθούσε να φτάσει στην κορυφή του όρους Νταουλαγκίρι του Νεπάλ, της μίας από τις δύο κορυφές άνω των 8.000 μέτρων που του απέμεναν ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου που θα έχει ανέβει στα 14 ψηλότερα βουνά του πλανήτη.

Ένας σέρπα έπεσε πάνω στον Κάρλος Σορία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κνήμη, ανέφεραν τα μηνύματα που αναρτήθηκαν εκ μέρους του στο Twitter και το Facebook.

Ο Σορία ετοιμαζόταν για την τελική ανάβαση στην κορυφή, όταν σημειώθηκε το ατύχημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Himalayan Times. Αυτή ήταν η 15η προσπάθειά του να ανέβει στο Νταουλαγκίρι.

«Έπεσε ενώ σκαρφάλωνε στην κορυφή και τραυματίστηκε στο πόδι», ανέφερε ο Τανεσουάρ Γκουραγκάι, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Seven Summit Treks, που παρέχει βοήθεια στον Σορία.

Ο Σορία και οι συνοδοί του βρίσκονταν σε υψόμετρο 7.600 μέτρων. Οι σέρπα οδηγοί του ανέλαβαν να τον μεταφέρουν πίσω στον καταυλισμό βάσης, ώστε από εκεί να τον παραλάβει ελικόπτερο για να τον πάει στην Κατμαντού, εξήγησε ο Γκουραγκάι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σορία έχει κατακτήσει 12 από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου άνω των 8.000 μέτρων και του απέμεναν μόνο το Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ και το Σισαπάνγκμα στο Νεπάλ ώστε να γίνει ο γηραιότερος ορειβάτης που θα έχει ανέβει και στα 14 ψηλότερα βουνά του πλανήτη. Κατέκτησε το Έβερεστ το 2001 και την πολύ δύσκολη κορυφή K2, στα Ιμαλάια, το 2004.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.