Νιου Τζέρσεϊ: Σχεδόν 100 άτομα από το ίδιο σχολείο διαγνώστηκαν με καρκίνο! – Τι εξετάζουν οι ειδικοι;

Μεταξύ όσων αποφοίτησαν από το 1975 έως το 2000

Νιου Τζέρσεϊ: Σχεδόν 100 άτομα από το ίδιο σχολείο διαγνώστηκαν με καρκίνο! – Τι εξετάζουν οι ειδικοι;

Μια παράξενη υπόθεση προβληματίζει την κοινωνία του Νιου Τζέρσεϊ καθώς σχεδόν 100 άτομα που είτε αποφοίτησαν είτε εργάστηκαν σε γυμνάσιο της πόλης, διαπιστώθηκε πως σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής τους εμφάνισαν σπάνιους κακοήθεις όγκους εγκεφάλου.

Όπως αναφέρει η NYP, o Αλ Λουπιάνο είναι μεταξύ των 94 πρώην υπαλλήλων και μαθητών από το Λύκειο Colonia στη σχολική περιφέρεια Woodbridge Township που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ όσων διαγνώστηκαν με καρκίνο στον εγκέφαλο ήταν η μικρότερη αδερφή του Λουπιάνο, η οποία πέθανε από την ασθένεια τον Φεβρουάριο σε ηλικία 44 ετών.

Ο Λουπιάνο διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σε ηλικία 27 ετών.

Πέρυσι, η σύζυγός του – η οποία επίσης πήγε σχολείο στο Colonia – διαγνώστηκε με έναν σπάνιο όγκο στον εγκέφαλο. Την ίδια ακριβώς μέρα, η μικρότερη αδερφή του που επίσης πήγαινε εκεί σχολείο, έμαθε ότι και αυτή είχε καρκίνο στον εγκέφαλο.

Μετά τον θάνατο της αδερφής του τον Φεβρουάριο, ο Λουπιάνο πείστηκε για την ύπαρξη μιας συσχέτισης της εμφάνισης της νόσου με το γεγονός ότι όλοι τους πήγαν στο ίδιο σχολείο.

Τον περασμένο μήνα, δημιούργησε μια ομάδα στο Facebook ρωτώντας τους ντόπιους αν γνωρίζουν άλλα άτομα που σχετίζονται με το σχολείο και είχαν παρόμοιες διαγνώσεις.

Σε λιγότερο από έξι εβδομάδες, όπως αναφέρει ο Λουπιάνο, συγκέντρωσε τα ονόματα 94 ατόμων που συνδέονται με το σχολείο και έχουν αναπτύξει όγκους στον εγκέφαλο.

Η ανησυχητική αυτή είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στα τοπικά μέσα και αναδείχτηκε από το CBS News.

Βίντεο στο TikTok που δημιουργήθηκε προκειμένου να γίνει αναφορά στο γεγονός συγκέντρωσε επίσης περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια προβολές σε μόλις 24 ώρες.

Η συντριπτική πλειονότητα όσων ανέπτυξαν όγκους στον εγκέφαλο αποφοίτησαν μεταξύ 1975 και 2000.

Οι διαγνώσεις περιλαμβάνουν διάφορους τύπους πρωτογενών όγκων του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων καρκινικών μορφών όπως γλοιοβλάστωμα και μη καρκινικών αλλά εξουθενωτικών μαζών όπως ακουστικά νευρώματα, αιμαγγειοβλαστώματα και μηνιγγιώματα.

Την Τρίτη, τοπικοί αξιωματούχοι ενέκριναν μια επείγουσα έρευνα στο περιβάλλον του σχολείου.

«Θα μπορούσε να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα εδώ και οι κάτοικοί μας αξίζει να γνωρίζουν εάν υπάρχουν κίνδυνοι», δήλωσε ο δήμαρχος του Γούντμπριτζ Τζον ΜακΚόρμακ.

«Είμαστε όλοι ανήσυχοι και όλοι θέλουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Αυτό σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από αυτό το Σαββατοκύριακο, θα διεξαχθούν διάφορες ακτινολογικές αξιολογήσεις στις 28 στρεμμάτων εκτάσεις στις οποίες βρίσκεται το σχολείο, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής δειγμάτων αέρα εσωτερικού χώρου για ραδόνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.