ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Nirvana: Δικαστής απορρίπτει την αγωγή για «παιδική πορνογραφία» στο εξώφυλλο του «Nevermind»

Η αγωγή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ

Nirvana: Δικαστής απορρίπτει την αγωγή για «παιδική πορνογραφία» στο εξώφυλλο του «Nevermind»

Δικαστής απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ένας 31χρονος άνδρας, ο Σπένσερ Έλντεν, ο οποίος, ως μωρό, είχε κοσμήσει το εξώφυλλο του σημαντικού άλμπουμ των Nirvana, «Nevermind», και υποστήριξε 30 χρόνια αργότερα ότι η εμβληματική φωτογραφία που τον δείχνει να παρασύρεται γυμνός σε μια πισίνα ήταν μια μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο δικαστής, Φερνάντο Μ. Ολγκούιν, έγραψε στην οκτασέλιδη απόφασή του ότι επειδή ο Έλντεν γνώριζε για το εξώφυλλο του άλμπουμ πάνω από 10 χρόνια, άργησε να καταθέσει την αγωγή του, καθιστώντας τους ισχυρισμούς του άκαιρους.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας εναντίον του Κερτ Κομπέιν, των πρώην συναδέλφων του μουσικού, David Grohl και Krist Novoselic, και της χήρας του Κομπέιν, της Courtney Love, μεταξύ άλλων μερών. Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι «ευτυχείς που αυτή η αδικαιολόγητη υπόθεση οδηγήθηκε σε ταχεία κατάληξη».

Η απόρριψη ήρθε αφού ο δικαστής Ολγκούιν απέρριψε την υπόθεση τον Ιανουάριο για άλλο λόγο: Οι δικηγόροι του Έλντεν είχαν χάσει την προθεσμία για να απαντήσουν σε αίτηση απόρριψης από τους δικηγόρους της Nirvana.

Ο δικαστής είχε επιτρέψει στους δικηγόρους του Έλντεν να καταθέσουν μια δεύτερη τροποποιημένη αγωγή για να αντιμετωπίσουν την επιχειρηματολογία στην αίτηση απόρριψης των κατηγορουμένων.

Αλλά η πρόσφατη απόρριψη φαίνεται να τερματίζει το νομικό μπρος-πίσω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.