ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νορβηγία: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Α.Μπρέιβικ κατά του κράτους – Είχε καταγγείλει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ζητούσε να μπει τέλος στην απομόνωσή του

Νορβηγία: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Α.Μπρέιβικ κατά του κράτους – Είχε καταγγείλει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το νορβηγικό κράτος απέρριψε την προσφυγή του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, στην οποία ο κατά συρροή δολοφόνος κατήγγειλε «απάνθρωπη μεταχείριση» προσπαθώντας του να τερματίσει την απομόνωσή του στη φυλακή.

Ο Μπρέιβικ κατήγγειλε το νορβηγικό κράτος για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιχείρημα που απέρριψε σήμερα δικαστήριο του Όσλο.

Ο μακελάρης εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών, η οποία δύναται να παραταθεί για όσο διάστημα ο Μπρέιβικ θεωρείται πως αντιπροσωπεύει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Από το 2022, ο Μπρέιβικ κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Ρίνγκερικε, στις όχθες της λίμνης όπου βρίσκεται και το νησί Ουτόγια, εκεί όπου σκότωσε 69 ανθρώπους στις 22 Ιουλίου 2011. Είχε προηγηθεί η βομβιστική επίθεσή του στο Όσλο, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

Παρότι ο Μπρέιβικ δήλωσε δακρυσμένος στην κατάθεσή του ότι η απομόνωση είναι «εφιάλτης» και ότι σκέφτεται την αυτοκτονία κάθε μέρα, τις συνθήκες κράτησης που περιγράφηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης θα ζήλευαν φυλακισμένοι σε όλον τον κόσμο.

Ο διευθυντής της φυλακής τόνισε πως ο Μπρέιβικ διαθέτει πολύ περισσότερο χώρο από οποιονδήποτε άλλον κρατούμενο στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ειδικότερα, έχει στη διάθεσή του τρία δωμάτια – έναν χώρο διαβίωσης, έναν χώρο μελέτης και έναν χώρο εκγύμνασης – στον επάνω όροφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον κάτω όροφο έχει στη διάθεσή του κουζίνα, αίθουσα τηλεόρασης με κονσόλα Xbox, τραπεζαρία και χώρο επισκέψεων, τον οποίο μοιράζεται – όχι ταυτόχρονα – με άλλον κρατούμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.