«Υποκλίνεται» μιλώντας στα ηγετικά στελέχη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Γνωρίζουμε καλά την αποτυχημένη πολιτική του Κ.Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι ήταν πρωτεργάτης  και ότι είναι χαρά του, η επιβολή αυταρχικών μέτρων όπως τα lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας (!), το κλείσιμο των μαγαζιών κλπ, αλλά και η επίδειξη του πιστοποιητικού covid-19 για την είσοδο οπουδήποτε. Αυτό λοιπόν περηφανεύτηκε στο Νταβός, ότι ήταν δική του ιδέα, μιλώντας για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας» και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τον τομέα στον οποίο η κυβέρνηση του, έχει κάνει τις πιο επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Σάτια Ναντέλα και τον πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ, όπου παρουσίασε τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.

«Αυτό που ήθελα να πω, κύριε πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Ναντέλα.

«Αν ρωτήσετε τους Έλληνες σήμερα ποια είναι η πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, το 80% θα σας πει: ο ψηφιακός τομέας», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Και τόνισε: «Η δυνατότητα να επικοινωνείς με το κράτος από το κινητό σου τηλέφωνο είναι μία επανάσταση στην Ελλάδα. Και, ασφαλώς, έχουμε αγγίξει μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά τι μπορούμε να κάνουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν πρωτεργάτης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ και οργάνωσε μία πλήρως ψηφιακή εμβολιαστική εκστρατεία.Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft για τη δημιουργία κόμβου με τρία data centres στην Αττική.