ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ντόναλντ Τρίπλετ: Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που διαγνώστηκε με αυτισμό

Παρά τη διάγνωσή του που τότε θεωρείτο ότι προκαλεί σοβαρή αναπηρία κατάφερε να συνεχίσει τις σπουδές του

Ντόναλντ Τρίπλετ: Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που διαγνώστηκε με αυτισμό

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που διαγνώστηκε με αυτισμό.

Ο Ντόναλντ Τρίπλετ, γνωστός ως «Donald T.» στην επιστημονική βιβλιογραφία, είχε διαγνωστεί από γιατρούς το 1943 με τη νευρογνωστική διαταραχή με την ονομασία «αυτισμός» σε ηλικία 10 ετών.

Πρώτη περίπτωση που καταγράφηκε στην ιατρική, ο Αμερικανός αυτός έπαιξε βασικό ρόλο στον προσδιορισμό της αναπηρίας, και για τον λόγο αυτό έδωσε πολλές συνεντεύξεις και αποτέλεσε το θέμα ενός ντοκιμαντέρ και ενός βιβλίου.

Όταν ήταν παιδί, ο Ντόναλντ Τρίπλετ δεν ανταποκρινόταν σε όσα του ζητούσαν οι γονείς του, δεν έδειχνε ενδιαφέρον για άλλα παιδιά, αλλά εμφάνιζε ικανότητες να διατηρεί πολύ ακριβείς πληροφορίες και στοιχεία για διάφορα θέματα.

Ανήσυχοι οι γονείς του έγραψαν ένα γράμμα 22 σελίδων σε έναν παιδοψυχίατρο, αναφέροντας λεπτομερώς τη συμπεριφορά του γιου τους.

Ένα έγγραφο που έχει παραμείνει αναφορά στην τεκμηρίωση των συμπτωμάτων της διαταραχής όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρά τη διάγνωσή του, που τότε θεωρείτο ότι προκαλεί σοβαρή αναπηρία, ο Ντόναλντ Τρίπλετ κατάφερε να συνεχίσει τις σπουδές του και να εργαστεί για περισσότερα από 60 χρόνια στην όχθη της μικρής πόλης Φόρεστ στο Μισισίπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2020, ένα στα 36 παιδιά διαγνώστηκε με αυτισμό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.