ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ντουμπάι: Δορυφόρος κατέγραψε από το διάστημα εικόνες από πριν και το μετά τις πλημμύρες (φωτο)

Το Ντουμπάι κατέγραψε βροχοπτώσεις ενός έτους σε μόλις 12 ώρες

Ντουμπάι: Δορυφόρος κατέγραψε από το διάστημα εικόνες από πριν και το μετά τις πλημμύρες (φωτο)

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ντουμπάι προσπαθεί ακόμα να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες που «χτύπησαν» τη χώρα.

Λόγω της έντασης που είχαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι δορυφόροι εξακολουθούν να τις βλέπουν από το διάστημα, ημέρες αφότου τα σύννεφα υποχώρησαν και σταμάτησε να βρέχει.

Το Ντουμπάι κατέγραψε βροχοπτώσεις ενός έτους σε μόλις 12 ώρες ενώ οι περιοχές πιο ανατολικά κατέγραψαν βροχοπτώσεις σχεδόν 2 ετών σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η ισχυρότερη βροχόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές βόρεια και ανατολικά της πρωτεύουσας Άμπου Ντάμπι.

Τι κατέγραψε ο δορυφόρος Landsat 9

Ο δορυφόρος Landsat 9 πέρασε πάνω από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή (19/4) και κατέγραψε εικόνες από τις μεγάλες πλημμύρες, σε λιγότερο από δύο ημέρες αφότου υποχώρησε η βροχή.

Ο δορυφόρος λειτουργεί από τη NASA και το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών και συλλέγει λεπτομερείς εικόνες της επιφάνειας της Γης.

Στις φωτογραφίες από τον δορυφόρο, διακρίνεται το έντονο μπλε όπου απεικονίζονται τα νερά που παραμένουν από τις πλημμύρες, σε αντίθεση με το τυπικά ξηρό έδαφος της περιοχής (καστανό ή ανοιχτό καφέ).

Εικόνα από τον δορυφόρο πριν τις πλημμύρες

Εικόνα από τον δορυφόρο μετά τις πλημμύρες

Σημαντικές πλημμύρες κατέγραψε ο δορυφόρος και στο Άμπου Ντάμπι. Ρηχά σώματα νερού φαίνονται με ανοιχτό μπλε ενώ τα μεγαλύτερα και βαθύτερα σημεία με νερό που παραμένουν πλημμυρισμένα διακρίνονται σε χρώμα σκούρο μπλε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις δορυφορικές εικόνες φαίνεται το χάος που άφησαν πίσω τους οι ισχυρές βροχοπτώσεις, αν και δεν αποτυπώνεται στο 100% η έκταση των πλημμυρών στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.