ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης που σου δείχνει το πιο διάσημο πρόσωπο από την πόλη σου

Τον χάρτη σχεδίασε ο ερευνητής Topi Tjukanov

Ο διαδραστικός παγκόσμιος χάρτης που σου δείχνει το πιο διάσημο πρόσωπο από την πόλη σου

Ένας γεωγράφος σχεδίασε έναν παγκόσμιο χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει τα ονόματα των προσωπικοτήτων με επιρροή, αντί για τους συνήθεις τίτλους πόλεων και χωρών.

Στον συγκεκριμένο χάρτη αντί για τα ονόματα πόλεων και περιοχών εμφανίζονται διάσημοι αθλητές, αρχαίοι φιλόσοφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες ακόμη και διαβόητοι εγκληματίες, που έχουν γεννηθεί στην συγκεκριμένη πόλη-περιοχή.

Τον χάρτη με τις διάσημες προσωπικότητες σχεδίασε ο ερευνητής Topi Tjukanov χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Mapbox και βασίζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο στο περιοδικό Nature.

Βέβαια, επειδή οι αρχικές πληροφορίες συλλέχθηκαν από μη αξιόπιστες πηγές από διάφορες εκδόσεις της Wikipedia και των Wikidata, τα αποτελέσματα σε πολλές περιοχές είναι αμφιλεγόμενα.

Στην Ελλάδα, στην περιοχή της Αττικής και ιδιαίτερα της Αθήνας παρουσιάζονται αρχαίοι φιλόσοφοι όπως ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Σοφοκλής και ο Αριστοφάνης.

Στην Θεσσαλονίκη με έντονα γράμματα φαίνεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ στην γενικότερη περιοχή της Μακεδονίας φαίνεται το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ κατατάσσεται ως το πιο διάσημο πρόσωπο στην περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ ο Κλιντ Ίστγουντ, η Μέριλιν Μονρόε και η Σερ είναι οι πιο γνωστοί άνθρωποι στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον χάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε τον χάρτη εδώ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.