ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο δήμαρχος του Κιέβου κατά Β.Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει πάρει το δρόμο του αυταρχισμού»

«Αυτή τη στιγμή απομένει μόνο ένας ανεξάρτητος θεσμός»

Ο δήμαρχος του Κιέβου κατά Β.Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει πάρει το δρόμο του αυταρχισμού»

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο άσκησε κριτική στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία έχει πάρει το δρόμο του αυταρχισμού.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel, είπε ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου, δεν έχουν απομείνει ουσιαστικά ανεξάρτητοι θεσμοί εξουσίας στην Ουκρανία και η χώρα κινείται ενεργά προς τον αυταρχισμό, στον οποίο όλα εξαρτώνται από τη διάθεση ενός ατόμου. «Αυτή τη στιγμή απομένει μόνο ένας ανεξάρτητος θεσμός, αλλά βρίσκεται υπό τεράστια πίεση: η τοπική κυβέρνηση», παραπονέθηκε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου , δεν είχε ούτε μια συνάντηση ή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζελένσκι.

Το Spiegel υπενθυμίζει ότι σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, οι εκλεγμένοι δήμαρχοι απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους με μια απλή δικαστική απόφαση, για παράδειγμα, ο επικεφαλής του Τσερνίγκοφ.

Σύμφωνα με τον Κλίτσκο, η προεδρική διοίκηση βλέπει τους δημάρχους ως «αταβιστές» και «εμπόδιο στον συγκεντρωτισμό των δομών εξουσίας στη χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.