ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας του

«Δεν έχω ειδική διατροφή»

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας του

Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι 0 Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ ο οποίος είναι 111 ετών και 224 ημερών.

Δύο μέρες νωρίτερα, ο εκ Βενεζουέλας Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα, ο κάτοχος του ρεκόρ σε ηλικία 114 ετών, είχε πεθάνει. Θα έκλεινε τα 115 τον Μάιο. Ο κ. Τίνισγουντ ζει σε ένα γηροκομείο στην παραθαλάσσια πόλη Σάουθπορτ της Αγγλίας. Έχει μια κόρη, τέσσερα εγγόνια και τρία δισέγγονα.

Τη γυναίκα του Μπλόντγουεν την είχε γνωρίσει σε έναν χορό στο Λίβερπουλ. Την παντρεύτηκε το 1942, ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε η κόρη τους Σούζαν. Το ζευγάρι πέρασε 44 χρόνια συμβίωσης, μέχρι το 1986, όταν ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ έμεινε χήρος.

Η καθημερινότητά του

Ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ εξακολουθεί να είναι ανεξάρτητος σήμερα στις περισσότερες καθημερινές του δραστηριότητες. Σηκώνεται μόνος του από το κρεβάτι και ακούει ραδιόφωνο για να ενημερώνεται για τα νέα. Και τέλος, διαχειρίζεται μόνος του τα οικονομικά του. Με την παραλαβή της πλακέτας για τη βράβευση ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του. Απάντησε ειλικρινά: «Είναι καθαρή τύχη… Ή ζεις πολύ ή δεν ζεις πολύ. Και δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, ο ίδιος αναγνωρίζει ότι πάντα ακολουθούσε τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν καπνίζει και πίνει αλκοόλ πολύ σπάνια. Και κάθε Παρασκευή περιποιείται τον εαυτό του με μια μερίδα fish and chips. «Τρώω ό,τι μου δίνουν, όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν έχω ειδική διατροφή». Ο βασικός του κανόνας, ωστόσο, είναι αυτός του μέτρου: «Αν πίνεις πολύ ή τρως πολύ ή περπατάς πολύ: αν κάνεις κάτι πολύ, αργά ή γρήγορα θα υποφέρεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.