ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγορεύει τη φράση «σ’ αγαπώ» για να διασώσει την γλώσσα! Οι παραβάτες κινδυνεύουν με θανατική ποινή

Η χρήση τέτοιων λέξεων δείχνει ότι έχουν παρακολουθήσει νοτιοκορεατικές ταινίες

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαγορεύει τη φράση «σ’ αγαπώ» για να διασώσει την γλώσσα! Οι παραβάτες κινδυνεύουν με θανατική ποινή

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, επέβαλε στους πολίτες του μια νέα απαγόρευση με στόχο να προστατεύσει την γλώσσα της Βόρειας Κορέας από τις νοτιοκορεάτικες επιρροές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον νόμο για την προστασία της πολιτιστικής γλώσσας της Πιονγκγιάνγκ, η τιμωρία για τη χρήση νοτιοκορεατικού λεξιλογίου μπορεί να περιλαμβάνει σκληρή εργασία στη φυλακή ή θάνατο, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Οι απαγορεύσεις αυτές έχουν επεκταθεί πλέον και στην προσωπική ζωή των πολιτών καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «jagiya» που σημαίνει «γλυκέ μου» αλλά οφείλουν να περιορίζονται σε λέξεις όπως «dongji» που σημαίνει «σύντροφος» για να απευθύνονται στους συζύγους τους.

Η χρήση τέτοιων λέξεων δείχνει ότι έχουν παρακολουθήσει νοτιοκορεατικές ταινίες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Έρευνα ανέφερε ότι το να λες «σ’ αγαπώ» είναι επίσης ένδειξη ότι οι Βορειοκορεάτες παρακολουθούν νοτιοκορεατικές ταινίες.

Αυτοί οι περιορισμοί έχουν επιβληθεί για να εξαλειφθεί η «σάπια γλώσσα του καπιταλισμού», πρόσθεσε η έκθεση.

Οι Βορειοκορεάτες θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν λέξεις όπως «paesyeon» (μόδα), «heeoseutail» (χτένισμα) και «waipeu» (σύζυγος).

Πέρυσι τον Δεκέμβριο, δύο έφηβοι φέρεται να εκτελέστηκαν επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ταινίες -κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στη Βόρεια Κορέα- με την κυβέρνηση να το χαρακτηρίζει «κακό».

Δημοσίευμα της Mirror ανέφερε ότι οι δύο έφηβοι, οι οποίοι γνωρίστηκαν στο σχολείο, εκτελέστηκαν μπροστά στα μάτια των ντόπιων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους για τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, η χώρα φέρεται να είχε απαγορεύσει το γέλιο, τα ψώνια και το ποτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.