Ο Κινέζος πρόεδρος θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις με τη Λευκορωσία

Ο Κινέζος και ο Λευκορώσος πρόεδρος υπέγραψαν μια σειρά σημαντικών διμερών εγγράφων συνεργασίας

Ο Κινέζος πρόεδρος θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις με τη Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η χώρα είναι πρόθυμη να εργαστεί με τη Λευκορωσία προκειμένου να προωθήσει την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στο υψηλότερο επίπεδο, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Ο Σι δήλωσε επίσης πως η Κίνα και η Λευκορωσία θα πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη ώστε “να διασφαλίσουν τα δικά τους κεντρικά συμφέροντα, να αντιταχθούν στην επέμβαση ξένων δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις και να διασφαλίσουν την κυριαρχία και πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών”.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο βρέθηκε στο Πεκίνο για να συμμετάσχει σε αρκετές κρατικές συναντήσεις. Οι δύο αρχηγοί κρατών υπέγραψαν κοινή δήλωση για περαιτέρω ανάπτυξη μιας “παντός καιρού” και συνολικής στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στις χώρες τους, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο Σι και ο Λουκασένκο ανακοίνωσαν μία “παντός καιρού” στρατηγική σύμπραξη, αυξάνοντας τις διμερείς σχέσεις. Η Κίνα υπέγραψε μια “χωρίς όρια” σύμπραξη με τη Λευκορωσία, στενή σύμμαχο της Ρωσίας μόλις πριν η Μόσχα εισβάλει στην Ουκρανία πριν από έναν χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα η Κίνα και η Λευκορωσία υπέγραψαν επίσης διμερή έγγραφα συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου, της βιομηχανίας, της γεωργίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της υγείας, του τουρισμού και του αθλητισμού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.