ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο λόγος που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θάβονται σε φέρετρα που ζυγίζουν περισσότερα από 250 κιλά

Μία παράδοση αιώνων

Ο λόγος που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θάβονται σε φέρετρα που ζυγίζουν περισσότερα από 250 κιλά

Η βασιλεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’  ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022, όταν η 96χρονη μονάρχης απεβίωσε στο κάστρο Balmoral στο Aberdeenshire στη Σκωτία.

Οι προετοιμασίες για την κηδεία της βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά λόγω των μακροχρόνιων βασιλικών παραδόσεων, αρκετές από τις λεπτομέρειες της ταφής της έχουν γίνει ήδη γνωστές.

Όπως και ο πρίγκιπας Φίλιππος, η βασίλισσα θα αναπαυθεί σε ένα δρύινο φέρετρο που σχεδιάστηκε γι’ αυτήν πριν από περισσότερα από 30 χρόνια και είναι, σχεδόν, βέβαιο ότι θα ζυγίζει πολλά κιλά, σύμφωνα με όσα αναφέρει το mentalfloss.com, καθώς είναι επενδεδυμένο με μόλυβδο.

Τα μέλη της αγγλικής βασιλικής οικογένειας συνήθως θάβονται σε φέρετρα επενδεδυμένα με μόλυβδο για λόγους συντήρησης.

Σύμφωνα με τη Metro, αυτό συμβαίνει επειδή ο μόλυβδος σφραγίζει το φέρετρο από την υγρασία, επιβραδύνοντας την αποσύνθεση για έως και ένα χρόνο.

Όταν πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1997, για παράδειγμα, το φέρετρό της περιείχε, επίσης, αυτή την ειδική επένδυση, γι’ αυτό και ζύγιζε σχεδόν 250 κιλά.

Μία παράδοση αιώνων

Οι Άγγλοι ευγενείς ακολουθούν αυτή την παράδοση εδώ και τουλάχιστον τέσσερις αιώνες, με τα αρχεία του Αβαείου του Ουέστμινστερ να αναφέρουν ότι η Ελισάβετ Α΄ και ο Κάρολος Β΄ θάφτηκαν σε φέρετρα με επένδυση μολύβδου, καθώς και ευγενείς όπως ο σερ Φράνσις Ντρέικ και σεβαστοί καλλιτέχνες όπως ο Τζορτζ Φρέντερικ Χέντελ.

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη ιδέα.

Όπως σημειώνουν οι Irish Times, η πάντα επαναστατική πριγκίπισσα Μαργαρίτα επέμενε να αποτεφρωθεί, ώστε η τέφρα της να τοποθετηθεί δίπλα στο φέρετρο του πατέρα της. Αυτός ήταν προφανώς ο μόνος τρόπος για να επανενωθούν τα λείψανά της με τα δικά του, καθώς δεν υπήρχε πολύς χώρος δίπλα στο φέρετρό του στο παρεκκλήσι του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η βασιλομήτωρ είχε, επίσης, ταφεί σε αυτό το παρεκκλήσι όταν πέθανε το 2002, και τώρα η βασίλισσα Ελισάβετ θα ενωθεί εκεί με την οικογένειά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, η σορός του οποίου βρίσκεται επί του παρόντος στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, αναμένεται να μεταφερθεί στον ίδιο τόπο ανάπαυσης με τη σύζυγό του τις επόμενες εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.