ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο νόμος περί πρακτόρων «ξεσήκωσε» τη Γεωργία – Επεισόδια με τραυματίες αστυνομικούς (φωτό-βίντεο)

Νωρίτερα η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές κάποιοι από τους οποίους πέταγαν βόμβες μολότωφ και πέτρες

Ο νόμος περί πρακτόρων «ξεσήκωσε» τη Γεωργία – Επεισόδια με τραυματίες αστυνομικούς (φωτό-βίντεο)

Η αστυνομία στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας έκανε νωρίς σήμερα το πρωί χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει μια διαδήλωση που πραγματοποιούνταν μπροστά από το κοινοβούλιο της χώρας στην πρωτεύουσα Τιφλίδα κατά του νομοσχεδίου περί “ξένων πρακτόρων”, το οποίο ενέκρινε χθες Τρίτη σε πρώτη ανάγνωση η γεωργιανή βουλή.

Λίγες ώρες νωρίτερα η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές κάποιοι από τους οποίους πέταγαν βόμβες μολότωφ και πέτρες, ενώ ορισμένοι είχαν ξηλώσει τους μεταλλικούς φράχτες που υπάρχουν έξω από τη βουλή για να κρατούν μακριά το πλήθος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν έκκληση για νέες διαδηλώσεις αργότερα σήμερα, ημέρα αργίας στη χώρα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, και στη 13:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να συγκεντρωθεί πολυάριθμο πλήθος έξω απο το κοινοβούλιο.

66 συλλήψεις από την αστυνομία – «Όχι στη ρωσική νομοθεσία»

‘Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 66 ανθρώπους στη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων, που ξέσπασαν μετά την ψηφοφορία στη Βουλή όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της βουλής με σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ και φώναζαν: «Όχι στη ρωσική νομοθεσία», ενώ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, «περίπου 50 αστυνομικοί» τραυματίστηκαν.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε το εν λόγω σχέδιο νόμου χαρακτηρίζοντάς το «μη συμβατό» με τις αξίες της ΕΕ και τον στόχο ένταξης της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ασύμβατο με τις αξίες και τα πρότυπα της ΕΕ. Αντιβαίνει στον δεδηλωμένο στόχο της Γεωργίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που υποστηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των γεωργιανών πολιτών. Η οριστική του υιοθέτηση θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις μας», δήλωσε χθες ο Μπορέλ.

Στην ανακοίνωσή του ο Μπορέλ τονίζει ότι η ΕΕ «προτρέπει τη Γεωργία να σεβαστεί τη δέσμευσή της για την προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπενθυμίζει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.