ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μ.Μαρκλ απαίτησαν τις φωτογραφίες από την «καταδίωξη» – Η αιχμηρή απάντηση του πρακτορείου

«Απαιτούμε το Backgrid να μας δώσει αμέσως τα αντίγραφα όλων των φωτογραφιών και βίντεο που έβγαλαν»

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μ.Μαρκλ απαίτησαν τις φωτογραφίες από την «καταδίωξη» – Η αιχμηρή απάντηση του πρακτορείου

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ «απαίτησαν» από φωτογραφικό πρακτορείο να τους δώσει το υλικό από τη «σχεδόν καταστροφική καταδίωξη» των «εξαιρετικά επιθετικών παπαράτσι», όπως περιέγραψε το ζευγάρι το πολυσυζητημένο πλέον περιστατικό. 

Το πρακτορείο Backgrid- που έχει έδρα στην Καλιφόρνια- ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέρριψε το αίτημα, το οποίο δέχθηκε από τη νομική ομάδα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Με αυτό ζητούσαν από το πρακτορείο τις φωτογραφίες που έβγαλαν οι συνεργάτες του την Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με το ζευγάρι, συνέβη όταν οι δυο τους και η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ αποχωρούσαν από τελετή στην οποία βραβεύθηκε η δούκισσα του Σάσεξ.

«Απαιτούμε το Backgrid να μας δώσει αμέσως τα αντίγραφα όλων των φωτογραφιών και βίντεο που έβγαλαν οι φωτογράφοι, αφού το ζευγάρι αποχώρησε από την εκδήλωση», ανέφερε η επιστολή, σύμφωνα με τα όσα είπαν από το Backgrid στο BBC.

Η απάντηση του Backgrid στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν
Το αίτημα του ζευγαριού έπεσε στο κενό, καθώς το Backgrid τους απάντησε πως το «βασιλικό προνόμιο» δεν ισχύει στις ΗΠΑ.

«Στην Αμερική, όπως είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε, το υλικό ανήκει στον ιδιοκτήτη του. Τρίτες πλευρές δεν μπορούν απλά να απαιτήσουν να τους δοθεί, όπως ίσως κάνουν οι βασιλιάδες», ήταν η αιχμηρή απάντηση του φωτογραφικού πρακτορείου, σύμφωνα με το BBC.

«Ίσως να πρέπει να καθίσετε με τους πελάτες σας και να τους ενημερώσετε ότι οι αγγλικοί κανόνες για το βασιλικό προνόμιο να απαιτείς οι πολίτες να παραδώσουν τα υπάρχοντά τους στο στέμμα απορρίφθηκε από αυτή τη χώρα πριν από πολύ καιρό», επεσήμανε ακόμη το Backgrid στους δικηγόρους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Η περιγραφή του ζευγαριού για τα γεγονότα μετά την αποχώρησή τους από την εκδήλωση στη Νέα Υόρκη έχει αμφισβητηθεί ευρέως. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε κάποιο τρακάρισμα, τραυματισμός ή σύλληψη, ενώ το Backgrid διέψευσε ότι οι παπαράτσι ενήργησαν επιθετικά.

Αλλά και ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τον πρίγκιπα Χάρι, την Μέγκαν Μαρκλ και τη μητέρα της δήλωσε πως δεν αισθάνθηκε ότι υπήρξε κίνδυνος. «Δεν ήταν σαν καταδίωξη σε ταινία», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Το θέμα απασχόλησε τόσο τα βρετανικά ΜΜΕ, που ο Ρίσι Σούνακ δέχθηκε ερώτηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, στην Ιαπωνία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της G7.

«Όλοι μας θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κυκλοφορούμε στην καθημερινότητά μας με ασφάλεια. Η δουλειά μου ως πρωθυπουργός είναι να διασφαλίσω πως όλοι νιώθουμε ασφαλείς στη χώρα μας», απάντησε αρχικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ενημερώθηκε πως το περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ, απάντησε: «Τα αυτοκίνητα στη Νέα Υόρκη δεν είναι προτεραιότητά μου ή ευθύνη μου. Προτεραιότητα και ευθύνη μου είναι η ασφάλεια των ανθρώπων στη χώρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.