ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Πρίγκιπας Χάρι καταθέτει στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου – «Ως παιδί ήμουν αντικείμενο παρεμβατικών άρθρων»

Είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο από το 1891

Ο Πρίγκιπας Χάρι καταθέτει στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου – «Ως παιδί ήμουν αντικείμενο παρεμβατικών άρθρων»

Στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου, μετέβη το πρωί της Τρίτη ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, προκειμένου να καταθέσει στην υπόθεση εξέτασης κατά του ομίλου MGN που εκδίδει την εφημερίδα Daily Mirror για παγίδευση και παρακολούθηση τηλεφώνων διασημοτήτων.

Ο σύζυγος της Μέγκαν Μαρκλ, ο βασικός ενάγων κατά του εκδοτικού ομίλου επισημαίνει ότι τουλάχιστον 147 δημοσιεύματα από το 1996 έως το 2010 με λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή βασίστηκαν σε τηλεφωνικές υποκλοπές.

«Όλα αυτά τα άρθρα ήταν απίστευτα παρεμβατικά»

Το δικαστήριο εστιάζει από χθες την προσοχή του σε 33 από τα δημοσιεύματα της «Daily Μirror» και της κυριακάτικης έκδοσής της «Sunday Mirror».

Ένα από τα δημοσιεύματα αφορούν έναν τραυματισμό που είχε υποστεί ο Χάρι παίζοντας ράγκμπι, έναν τσακωμό με τον αδερφό του, Γουίλιαμ και πολλές λεπτομέρειες της σχέσης του με την πρώην ερωμένη του Τσέλσι Ντέιβι.

Ο Xάρι δεν δίστασε να καταθέσει στο δικαστήριο ότι στη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, ήταν αντικείμενο απίστευτα παρεμβατικών άρθρων.

«Ήμουν παιδί, στο σχολείο, όλα αυτά τα άρθρα ήταν απίστευτα παρεμβατικά, κάθε φορά που ένα από αυτά τα άρθρα γραφόταν, είχε αντίκτυπο στη ζωή μου, στους ανθρώπους γύρω μου, στη συγκεκριμένη περίπτωση στη μητέρα μου», είπε ο Χάρι στο δικαστήριο.

Υποστήριξε ότι η Mirror παρακολουθούσε το τηλέφωνο της Νταϊάνα

Αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του συνηγόρου του κοκκινομάλλη Χάρι ότι η Mirror παρακολουθούσε το τηλέφωνο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα σε συνομιλίες που είχε το 1997 με τον δημοφιλή κωμικό Μάικλ Μπάριμορ, θέλοντας να τον βοηθήσει σε κάποια προσωπική κρίση.

Η δικηγορική εταιρεία Hamlins εκπροσωπεί τον δούκα του Σάσεξ και την ηθοποιό Σέιντι Φροστ. Ο υπόλοιπες διασημότητες Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Ντορίν Λόρενς εκπροσωπούνται από την εταιρεία «Gunnercooke».

Χάρι και Μέγκαν ήρθαν σε ρήξη με τις βρετανικές εφημερίδες μετά τον γάμο του ζεύγους το 2018. Είχαν καταστήσει σαφές πως δεν επιθυμούσαν την παραμικρή εμπλοκή με τέσσερις μεγάλες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της «Daily Mail», καταλογίζοντάς τους ψεύδη.

Η έντονη πίεση που ένιωθαν από τα βρετανικά ΜΜΕ ήταν άλλωστε ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε το ζεύγος Σάσεξ για να εξηγήσει γιατί πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τα βασιλικά καθήκοντα και να μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Πάντως, ο Χάρι γίνεται το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο από το 1891, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Ο τότε Πρίγκιπας της Ουαλίας Εδουάρδος, γιος της βασίλισσας Βικτωρίας, είχε κληθεί να καταθέσει αναφορικά με υποθέσεις χαρτοπαιξίας και μοιχείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.