ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα δήλωσε ότι θα παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου

Νωρίτερα, το ιδιωτικό σπίτι του πρωθυπουργού, Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε, τυλίχθηκε στις φλόγες από τους διαδηλωτές

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα δήλωσε ότι θα παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου μετά τις διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας, Mahinda Yapa Abeywardena, δήλωσε πως ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την εισβολή διαδηλωτών στην επίσημη κατοικία του Γουικρεμεσίνγκε, οι οποίοι ζητούσαν την παραίτησή του μετά από μήνες αναταραχών λόγω της οικονομικής κρίσης στη Σρι Λάνκα.

Νωρίτερα, το ιδιωτικό σπίτι του πρωθυπουργού, Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε, τυλίχθηκε στις φλόγες από τους διαδηλωτές λίγες ώρες αφότου είπε ότι θα παραιτηθεί.

Ο Γουικρεμεσίνγκε φυγαδεύτηκε νωρίτερα σήμερα από την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο λίγα λεπτά προτού εισβάλουν σε αυτή χιλιάδες διαδηλωτές, σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

«Για να εξασφαλίσει μια ειρηνική μετάβαση, ο πρόεδρος δήλωσε ότι επρόκειτο να παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου», τόνισε ο Αμπιγουαρντάνα στην τηλεόραση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της. Είναι αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.