Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

O τέως πρόεδρος Φινλανδίας συμβουλεύει την ΕΕ: «Μιλήστε με τον Β.Πούτιν – Είναι αναγκαίο»

«Αντιθέτως, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά με τον Πούτιν και οι Ευρωπαίοι καλούνται στη συνέχεια να ακούσουν τι συζητήθηκε»

O τέως πρόεδρος Φινλανδίας συμβουλεύει την ΕΕ: «Μιλήστε με τον Β.Πούτιν – Είναι αναγκαίο»

Με δηλώσεις του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle, ο τέως πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ, να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας πως «είναι αναγκαίο».

Όπως δήλωσε, οι Ευρωπαίοι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να έχουν απευθείας συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είναι κάπως παράλογο οι Ευρωπαίοι να λένε ότι δεν θα συνομιλήσουν με τον Πούτιν, έναν εγκληματία πολέμου», δήλωσε ο Νιινίστο μιλώντας στο φινλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (10/11) στο Ελσίνκι.

«Αντιθέτως, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά με τον Πούτιν και οι Ευρωπαίοι καλούνται στη συνέχεια να ακούσουν τι συζητήθηκε», σημείωσε.

«Έχουμε μια κάποια ανησυχία ότι μιλάνε για την Ευρώπη πάνω από το κεφάλι της Ευρώπης.

 Ίσως θα ήταν συνετό να πραγματοποιήσουμε αυτές τις συνομιλίες μόνοι μας», πρότεινε.

Ο πρώην πρόεδρος – ο οποίος ήταν αρχηγός του κράτους από το 2012 έως το 2024- θεωρείτο σημαντική επαφή μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παρά τις αυξανόμενες εντάσεις με τη Μόσχα, ο Νιινίστο προσπαθούσε επί μακρόν να διατηρήσει ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας με το Κρεμλίνο.

Είχε μιλήσει ακόμη και τηλεφωνικά με τον Πούτιν τις εβδομάδες που ακολούθησαν την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είναι το κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με τα μεγαλύτερα σύνορα με τη Ρωσία από οποιαδήποτε άλλη χώρα των δύο οργανισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.