ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Τζο Μπάιντεν πιάστηκε με… σκονάκι στη G20 – Του έγραφαν πότε να καθίσει, να μιλήσει και να ποζάρει στο φακό

Η αποκάλυψή του πυροδότησε νέες ανησυχίες για τη διαύγεια του Αμερικανού προέδρου

Ο Τζο Μπάιντεν πιάστηκε με… σκονάκι στη G20 – Του έγραφαν πότε να καθίσει, να μιλήσει και να ποζάρει στο φακό

Με ένα… σκονάκι πιάστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία, το οποίο του έδινε σαφείς οδηγίες αναφορικά με το πότε έπρεπε να καθίσει και να ποζάρει στο φακό.

Μια κοντινή φωτογραφία του 79χρονου προέδρου των ΗΠΑ ενώ ήταν καθισμένος αποκάλυψε ένα έγγραφο με οδηγίες που ανέφεραν: «ΕΣΥ θα καθίσεις στο κέντρο» και «ΕΣΥ θα κάνεις τα εναρκτήρια σχόλια».

Οι σημειώσεις ανέφεραν πότε ο Μπάιντεν έπρεπε να ποζάρει στο φακό με τους λοιπούς ηγέτες στη σύνοδο, προτού λάβει θέση στο τραπέζι των συνομιλιών.

Στο πάνω και το κάτω μέρος των σημειώσεων σαφείς οδηγίες με έντονους μαύρους χαρακτήρες έλεγαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα για να συνεχίσει την ομιλία του, ενώ άλλες του επεσήμαιναν τι πρότζεκτ θα ανακοίνωνε κι ότι αυτός θα έκλεινε την εκδήλωση μαζί με τον οικοδεσπότη.

Οι σημειώσεις αναφέρονταν στον πρόεδρο ως «ΕΣΥ» και η αποκάλυψή τους πυροδότησε νέες ανησυχίες για την υγεία και τη διαύγεια του Μπάιντεν, σημειώνουν δηκτικά βρετανικά ΜΜΕ.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν πιάνεται επ’ αυτοφώρω με σκονάκι. Σε μια συνάντηση τον Ιούνιο στον Λευκό Οίκο με εκπροσώπους της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας ο φακός τον συνέλαβε με ένα έγγραφο, που περιλάμβανε σαφείς οδηγίες συμπεριφοράς: «ΕΣΥ θα μπεις στην αίθουσα Ρούζβελτ [του Λευκού Οίκου] και θα πεις «χαίρετε» στους παρισταμένους. ΕΣΥ θα καθίσεις. ΕΣΥ θα κάνεις σύντομα σχόλια (δύο λεπτά) στους εκπροσώπους του Τύπου».

Η συνάντηση εξελίχθηκε ομαλά, αλλά μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων αετομάτηδες φωτογράφοι εντόπισαν το σκονάκι που κρατούσε στα χέρια του ο Πρόεδρος.

Αλλά και νωρίτερα φέτος ο Μπάιντεν εμφανίστηκε με άλλο ένα σκονάκι που περιείχε απαντήσεις σε αναμενόμενες ερωτήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι σημειώσεις ανέφεραν: «Αν δεν υποστηρίζεται αλλαγή καθεστώτος, τότε τι εννοούσατε; Μπορείτε να διευκρινίσετε;» και «απειλείται τώρα η διάσπαση της ενότητας με τους Νατοϊκούς συμμάχους;» Η απάντηση ήταν ήδη γραμμένη στο χαρτί: «Όχι, ουδέποτε υπήρξε πιο ενωμένο το ΝΑΤΟ».

O Mπάιντεν χρησιμοποιεί συχνά κάρτες με σημειώσεις, όπως έκανε και στη συνάντηση κορυφής του περασμένου χρόνου με τον Πούτιν, σε επαφές με δημοσιογράφου στη σύνοδο της G20 στη Ρώμη, αλλά και στην περιοδεία του στη Λουιζιάνα μετά το πέρασμα του τυφώνα Άιντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.