ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι αρουραίοι του Μάλμε «απειλούν» την Eurovision

«Η προσπάθεια καταπολέμησης των αρουραίων στο Μάλμε είναι κάτι που ο δήμος κάνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο»

Οι αρουραίοι του Μάλμε «απειλούν» την Eurovision

Μια ομάδα από κουνάβια και σκύλους πρόκειται να βοηθήσει το Μάλμε, την πόλη στη νότια Σουηδία, για να καταπολεμηθεί ο πληθυσμός των αρουραίων, καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες μέχρι να φιλοξενηθεί εκεί η Eurovision 2024.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thelocal.se, η πόλη της νότιας Σουηδίας εντείνει τις προσπάθειές της να πατάξει τη μόλυνση από αρουραίους.

Έτσι, ειδικά εκπαιδευμένα κουνάβια βοηθούν μια ομάδα σκύλων και οι προσπάθειες των Αρχών επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην περιοχή κοντά στο Malmö Arena, όπου θα διεξαχθεί η Eurovision 2024 από τις 7 μέχρι και τις 11 Μαΐου.

Η Μόνα Γκαλαγίνι από την Quality Detection Dogs, την εταιρεία που προμηθεύει τα κουνάβια και τους σκύλους στις σουηδικές Αρχές, αναφέρει: «Η προσπάθεια καταπολέμησης των αρουραίων στο Μάλμε είναι κάτι που [ο δήμος] κάνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο και τώρα καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθειες σε ορισμένες τοποθεσίες όπου θα διεξαχθεί η Eurovision 2024. Το καλό με τη χρήση των κουναβιών και των σκύλων είναι ότι χρησιμοποιείται λιγότερο δηλητήριο και όσο περισσότερο μπορούμε, αποφεύγουμε τη χρήση δηλητηρίων – τόσο το καλύτερο για όλους, τόσο για τους σκύλους και τις γάτες όσο και για το περιβάλλον και για τα άγρια ζώα».

Ίσως πάνω από 350.000 αρουραίοι στο Μάλμε

Οι αρουραίοι αποτελούν μακροχρόνιο πρόβλημα στη Σουηδία, αλλά η οικοδομική έκρηξη στη νότια Σουηδία έχει επιταχύνει την ανάπτυξή τους τα τελευταία χρόνια. Πολύ απλά, τα κατασκευαστικά έργα διαταράσσουν τα ενδιαιτήματα των αρουραίων και τους αναγκάζουν να ανέβουν στο έδαφος. Επιπλέον, όπου αυξάνεται ο πληθυσμός, αυξάνονται και τα απορρίμματα.

Το Hyllie, όπου βρίσκεται το Malmö Arena, είναι μέρος της οικοδομικής έκρηξης με σχεδόν ένα εντελώς νέο προάστιο να έχει δημιουργηθεί στην περιοχή κατά την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων νέων κατοικιών που χτίστηκαν παράλληλα με την εγκατάσταση αυτή, καθώς και εστιατόρια, έναν σιδηροδρομικό σταθμό και ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Οι ειδικοί λένε ότι ο πληθυσμός των αρουραίων είναι σχεδόν βέβαιο ότι ξεπερνά τον αριθμό των κατοίκων μιας πόλης, πράγμα που σημαίνει ότι στο Μάλμε είναι πιθανό να υπάρχουν πολύ περισσότεροι από 350.000 αρουραίοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.