ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οι δέκα δολοφονίες πολιτικών ηγετών που άλλαξαν τον κόσμο

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Τζον Φ. Κένεντι είναι δύο από τους ηγέτες που δολοφονήθηκαν για τις πολιτικές τους θέσεις

Οι δέκα δολοφονίες πολιτικών ηγετών που άλλαξαν τον κόσμο

Όταν ένας πολιτικός αναλαμβάνει τα ηνία, είτε της χώρα του, είτε της παράταξής του, είναι, σε μεγάλο βαθμό, στο χέρι του να διαμορφώσει την πορεία της. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ηγέτες, των οποίων η ζωή διακόπηκε απότομα πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Στην παρακάτω λίστα ακολουθούν 10 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν λόγω των πεποιθήσεων και της στρατηγικής τους.

10. Abraham Lincoln
Ο 16ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δολοφονήθηκε το 1865 από τον Τζον Γουίλκς Μπουθ, έναν υπέρμαχο της Συνομοσπονδίας.

9. Mahatma Gandhi
Ινδός πολιτικός και πνευματικός ηγέτης που δολοφονήθηκε το 1948 από έναν Ινδουιστή εθνικιστή, ο οποίος αντιτάχθηκε στην υπεράσπιση της ινδουιστικής-μουσουλμανικής ενότητας.

8. Martin Luther King Jr.
Αμερικανός πρωτεργάτης των πολιτικών δικαιωμάτων που δολοφονήθηκε το 1968 από τον Τζέιμς Ερλ Ρέι, έναν ρατσιστής και δηλωμένο μικροκακοποιό.

7. John F. Kennedy
Ο 35ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που δολοφονήθηκε το 1963 στο Ντάλας του Τέξας.

6. Anwar Sadat
Πρόεδρος της Αιγύπτου που δολοφονήθηκε το 1981 από ισλαμιστές φονταμενταλιστές που αντιτάχθηκαν στη συνθήκη ειρήνης του με το Ισραήλ.

5. Olof Palme
Σουηδός πρωθυπουργός που δολοφονήθηκε το 1986 ενώ επέστρεφε στο σπίτι από τον κινηματογράφο με τη σύζυγό του.

4. Yitzhak Rabin
Ισραηλινός πρωθυπουργός που δολοφονήθηκε το 1995 από έναν Εβραίο εξτρεμιστή που αντιτάχθηκε στις ειρηνευτικές του προσπάθειες με τους Παλαιστίνιους.

3. Benazir Bhutto
Πακιστανή πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός δύο φορές και δολοφονήθηκε το 2007 ενώ έκανε εκστρατεία για επανεκλογή.

2. Jo Cox
Μέλος του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος που δολοφονήθηκε το 2016 από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. Jovenel Moïse
Ο πρόεδρος της Αϊτής δολοφονήθηκε το 2021 από μια ομάδα ενόπλων που εισέβαλαν στην κατοικία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.