ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να σταματήσουν την επανεκλογή του Ν.Τραμπ: Θα δικαστεί για «αμφισβήτηση εκλογικού αποτελέσματος»!

Αθωώνεται ο Τ.Μπάιντεν για τα «άκρως απόρρητα» έγγραφα που είχε στην οικία του!

Οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να σταματήσουν την επανεκλογή του Ν.Τραμπ: Θα δικαστεί για «αμφισβήτηση εκλογικού αποτελέσματος»!

Το «βαθύ» κράτος στις ΗΠΑ, κάνει τα πάντα ώστε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να μην μπορέσει να κατέλθει στις εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο, αφού όπως αποφάσισε την ομοσπονδιακό τριμελές εφετείο, μπορεί να δικαστεί για τις κατηγορίες ότι σχεδίαζε «να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020»!

H εν λόγω απόφαση αποτελεί τη δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμους μήνες που οι δικαστές αγνοούν τα εύλογα και καθ’ όλα ισχυρά επιχειρήματα περί ασυλίας του Τραμπ κρίνοντας ότι μπορεί να διωχθεί για ενέργειες στις οποίες υποτίθεται ότι προέβη ενώ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και πριν από τις 6 Ιανουαρίου 2021, κατά την διάρκεια των γεγονότων στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Για τους σκοπούς αυτής της υπόθεσης, ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ έγινε πολίτης Τραμπ, με όλα τα υπερασπιστικά δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου κατηγορούμενου.

Οποιαδήποτε εκτελεστική ασυλία που μπορεί να τον προστάτευε όσο υπηρετούσε ως Πρόεδρος δεν τον προστατεύει πλέον από αυτή τη δίωξη», αναφέρει το δικαστήριο.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου Τραμπ ότι ένας πρόεδρος έχει απεριόριστη εξουσία να διαπράττει εγκλήματα που θα εξουδετέρωναν τον πιο θεμελιώδη έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας, την αναγνώριση και την εφαρμογή των εκλογικών αποτελεσμάτων», αναφέρουν.

«Ούτε μπορούμε να επικυρώσουμε τον ισχυρισμό του ότι η εκτελεστική εξουσία έχει εν λευκώ άδεια να παραβιάζει τα δικαιώματα μεμονωμένων πολιτών να ψηφίζουν».

Φυσικά, ο πρώην πρόεδρος θα ασκήσει έφεση.

«Ο πρόεδρος Trump διαφωνεί με την απόφαση και θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο προς το συμφέρον της προεδρίας και του Συντάγματος», ανέφερε το δελτίο Τύπου.

Στην υπερασπιστική γραμμή, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι δεν μπορεί να δικαστεί για ενέργειες που χρονολογούνται από την εποχή του ως προέδρου.

Υπενθυμίζεται πως ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να διευκρινίσει εάν ο Trump έχει ασυλία.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από τον Ν.Τραμπ, το αίτημα του Σμιθ προς το Ανώτατο Δικαστήριο είναι μια προσπάθεια παρέμβασης στις επερχόμενες εκλογές του 2024 και να τον αποτρέψει να ανακτήσει τη θέση του στον Λευκό Οίκο.

Επισημαίνεται πως οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Την ίδια στιγμή πόρισμα που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα και συνέταξε Αμερικανός ειδικός εισαγγελέας επικρίνει τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και συνεργάτες του μεν, αλλά δεν εισηγείται την άσκηση ποινικών διώξεων, ανέφερε χθες Τρίτη η Washington Post.

Το πολυαναμενόμενο πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός ημερών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ρ.Χουρ ονομάστηκε ειδικός εισαγγελέας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ πέρυσι, αφού το 2022 βρέθηκαν έγγραφα που έφεραν διαβάθμιση «άκρως απόρρητο», αναγόμενα στην περίοδο που ο κ. Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος, στην κατοικία του Δημοκρατικού προέδρου στο Ντέλαγουερ και σε γραφείο που χρησιμοποιούσε παλαιότερα.

Αντίθετα ο προκάτοχός του στην προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για μία ακριβώς ίδια υπόθεση!

Κατηγορείται πως έθεσε σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια διατηρώντας στην κατοχή του άκρως απόρρητα έγγραφα, που μεταξύ άλλων αφορούσαν το πυρηνικό οπλοστάσιο, αφού εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικάνος είχε τα έγγραφα —ανάμεσά τους φακέλους προερχόμενους από το Πεντάγωνο και τη CIA— στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κάποια θεάθηκαν σκορπισμένα σε πάτωμα.

Σε ό,τι αφορά τον Δημοκρατικό πρόεδρο, ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για «λάθος», και αναφέρθηκε σε έγγραφα που είχαν παρθεί από «απροσεξία».

Οι αποφάσεις αυτές είναι προκλητικές και αποδεικνύουν πως πλέον η αμερικανική δημοκρατία είναι το λιγότερο… «προβληματική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι σαφές ότι οι Δημοκρατικοί φοβούνται την επανεκλογή Τραμπ στην προεδρία διότι ξέρουν πως θα ψάξει ως πρόεδρος πολλά «περίεργα γεγονότα» που συνέβησαν επί προεδρίας Μπάιντεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.