ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ηγέτες Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας καλούνται εκτάκτως για συνομιλίες στις Βρυξέλλες ενώ οι Τούρκοι αναπτύσσουν δυνάμεις

Η KFOR τους τοποθέτησε σε περιοχή που πλειοψηφούν οι Σέρβοι

Οι ηγέτες Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας καλούνται εκτάκτως για συνομιλίες στις Βρυξέλλες ενώ οι Τούρκοι αναπτύσσουν δυνάμεις

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ συγκάλεσε εκτάκτως συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι και τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός του ενώ την ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός αναπτύσσει δυνάμεις.

«Προσκάλεσε και τους δύο ηγέτες για μια συνάντηση στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Πέτερ Στάνο, εξηγώντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές τις συνομιλίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία πρέπει να κάνουν αμέσως βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Μεταξύ αυτών είναι και η άνευ όρων απελευθέρωση τριών Κοσοβάρων αστυνομικών που κρατούνται στη Σερβία.

Η σύλληψη των αστυνομικών, χθες το βράδυ, εντείνει ακόμη περαιτέρω την ένταση στην περιοχή, πυροδοτώντας φόβους για ένα νέο ξέσπασμα βίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Παράλληλα απόσπασμα των τουρκικών δυνάμεων που ήρθε ως πρόσθετη ενίσχυση στην αποστολή της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο μετά την ένταση στην κατάσταση στους δήμους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, αναπτύχθηκε σήμερα στον δήμο Ζούμπιν Ποτόκ με πλειοψηφία Σέρβων, αναφέρουν σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στο Πρίζρεν, σήμερα εντάχθηκαν στη διοίκηση της Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και παρατηρήθηκαν τοποθετημένοι στο Ζούμπιν Ποτόκ.

Μέχρι σήμερα βρίσκονταν στους στρατώνες «Σουλτάν Μουράτι» κοντά στο Πρίζρεν, ενώ ένα μέρος αυτών των στρατευμάτων μαζί με τα τεθωρακισμένα τους έχουν μεταφερθεί και τοποθετηθεί στα βόρεια του δήμου Ζούμπιν Ποτόκ.

Μετά τα γεγονότα στους δήμους του βορρά, με τις πρόσφατες διαδηλώσεις και τους τραυματίες στρατιώτες της KFOR, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ενισχύσει με τουρκικές δυνάμεις που τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας σε περίπτωση ανάγκης για  δράση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.