ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν «καταδικάζει» τον Φ.Μπελέρη: «Αλβανική δικαστική μεταρρύθμιση»

Οι ΗΠΑ «αθωώνουν» την Αλβανία στην υπόθεση Φ.Μπελέρη και ο Α.Μπλίνκεν «αθωώνει» τον Ε.Ράμα

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν «καταδικάζει» τον Φ.Μπελέρη: «Αλβανική δικαστική μεταρρύθμιση»

O Aμερικανός ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν και κύριος εκφραστής της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν (που κάποιοι στην Αθήνα επέμεναν να αποκαλούν Μπαϊντενόπουλο… ) «αθώωσε» την Αλβανία και τον Ε.Ράμα για την φυλάκιση του ομογενή δημάρχου της Χειμάρρας Φ.Μπελέρη, δηλώνοντας ότι «πραγματοποιείται μία πολύ σημαντική δικαστική μεταρρύθμιση στην χώρα»!

Δηλαδή οι ΗΠΑ θεωρούν πως δικαίως φυλακίστηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φ.Μπελέρης, δικαίως παραμένει στην φυλακή και δικαίως ο Αλβανός εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών!

Ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε «εξαιρετικό εταίρο» τον Αλβανό πρωθυπουργό Ε.Ράμα και την Αλβανία συνολικά «εξαιρετικό σύμμαχο» στα καλά και στα κακά.

Συγκεκριμένα ο Α.Μπλίνκεν είπε: «Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης δεν ήταν εύκολη, τέλεια ή γρήγορη, αλλά δείχνει πραγματικά αποτελέσματα και ακούσατε τον πρωθυπουργό να τα περιγράφει.

Σήμερα συναντήθηκα με τους βασικούς δικαστές και εισαγγελείς ηγούνται της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.

Οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι λογοδοτούν. Μέλη του οργανωμένου εγκλήματος πηγαίνουν στη φυλακή και χάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Επομένως, αυτή είναι μια πολύ ισχυρή διαδικασία, αλλά είναι μια διαδικασία που συνεχίζει να προχωρά.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Αλβανία σε αυτές τις προσπάθειες, που είναι κρίσιμα βήματα προς την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό που αξίζει στον αλβανικό λαό».

Με λίγα λόγια θεωρεί πως η Αλβανία βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να ενταχθεί στην ΕΕ!

Ειδικότερα για την Αλβανία είπε: «Η Αλβανία δεν είναι μόνο φίλος με καλό καιρό, είναι φίλος και στις κακές καιρικές συνθήκες, είμαστε μαζί, ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, ακόμα και όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις.

Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να αρχίσω να σας λέω πόσο πολύ το εκτιμούμε. Και είναι φόρος τιμής σε αυτή τη χώρα και τη φιλία που έχουμε, και είναι φόρος τιμής στον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.