ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι σουηδικές αρχές επιβεβαίωσαν πως οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream αφορούν «σοβαρό σαμποτάζ»

Και ο ύποπτος είναι γνωστός

Οι σουηδικές αρχές επιβεβαίωσαν πως οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream αφορούν «σοβαρό σαμποτάζ»

Την έρευνά τους για το περιστατικό διαρροής στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα, ολοκλήρωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σουηδίας, και τα συμπεράσματά τους είναι πως προφανώς πρόκειται για σοβαρό σαμποτάζ.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Το πόρισμα της σουηδικής υπηρεσίες επιβεβαίωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί εκρήξεις, οι οποίες «ενιχύουν τις υποψίες για σοβαρό σαμποτάζ».

Sweden reports fourth Nord Stream pipeline leak, Moscow calls for 'objective' investigation | WION

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξαν εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη σουηδική οικονομική ζώνη, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στους αγωγούς. Η έρευνα στον τόπο του εγκλήματος ενίσχυσε τις υποψίες για σοβαρό σαμποτάζ», ανέφερε ο εισαγγελέας Mats Ljungqvist, ο οποίος ηγείται της προκαταρκτικής έρευνας.

Η έρευνα στην περιοχή των διαρροών, η οποία διεξήχθη από το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομική Αρχή της Σουηδίας, έχει έτσι ολοκληρωθεί. Η υπόθεση υπόκειται σε προδικαστικό απόρρητο και θεωρείται πολύ ευαίσθητη, για τις σουηδικές αρχές.

«Με την υποστήριξη της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία έχει ενσωματωθεί στη σουηδική νομοθεσία, η Σουηδία έχει δικαιοδοσία σε μια εγκατάσταση, όπως αυτή που έχει κατασκευάσει η Nord Stream, στο τμήμα που βρίσκεται εντός της σουηδικής οικονομικής ζώνης» σχολίασε ο εισαγγελέας, απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ποιος έχει το δικαίωμα να ενεργεί νόμιμα στην περιοχή.

Είναι «αδιανόητο» να αποκλειστεί η Μόσχα από την έρευνα για τους αγωγούς Nord Stream

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε νωρίτερα σήμερα “αδιανόητο” να διενεργείται έρευνα για την πηγή διαρροής φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι η Δύση δημιουργεί σκοπίμως εμπόδια στην έρευνα και ότι ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Gazprom από την έρευνα δείχνει ότι κάτι έχει να κρύψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε άμεσα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για δολιοφθορά στους αγωγούς με κίνδυνο να αχρηστευθούν οριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.