Οι χριστιανοί δεν είναι πλέον πλειοψηφία σε Αγγλία και Ουαλία

Πρωτοφανής αλλαγή των δεδομένων σύμφωνα με απογραφή

Οι χριστιανοί δεν είναι πλέον πλειοψηφία σε Αγγλία και Ουαλία

Ο χριστιανικός πληθυσμός της Αγγλίας και της Ουαλίας δεν αποτελεί πλέον την πλειοψηφία σύμφωνα με απογραφή του 2021.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε μείωση κατά 5,5 εκατομμύρια (17%) του αριθμού των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί και αύξηση κατά 1,2 εκατομμύρια (43%) του αριθμού των ατόμων που δηλώνουν ότι ακολουθούν το Ισλάμ, με αποτέλεσμα ο μουσουλμανικός πληθυσμός να ανέλθει σε 3,9 εκατομμύρια.

Σε ποσοστιαίες μονάδες, ο αριθμός των χριστιανών μειώθηκε κατά 13,1% και ο αριθμός των μουσουλμάνων αυξήθηκε κατά 1,7%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά σε απογραφή της Αγγλίας και της Ουαλίας που λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί.

Το 37,2% των ανθρώπων (22,2 εκατομμύρια) δήλωσαν ότι δεν έχουν «καμία θρησκεία», γεγονός που τους κατατάσσει δεύτερους σε ποσοστό πίσω από τους χριστιανούς. Αυτό σημαίνει ότι τα τελευταία 20 χρόνια το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ότι δεν έχουν θρησκεία έχει εκτοξευθεί από το 14,8%, μια αύξηση άνω των 22 ποσοστιαίων μονάδων.

Μεταξύ άλλων, στην απογραφή καταγράφηκε και το εθνολογικό κομμάτι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ουαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 81,7% του πληθυσμού θεωρούνται λευκοί, συμπεριλαμβανομένων των μη Βρετανών, από 86% το 2011. Το 9,3% είναι Ασιάτες, από 7,5%, το 2,5% είναι μαύροι από 1,8%, και το 1,6% είναι άλλες εθνικότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.