ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οκλαχόμα: Εντοπίστηκαν «εξωγήινα» αυγά σε δεξαμενή – Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες (φώτο)

Αναμένεται να... πολλαπλασιαστούν

Οκλαχόμα: Εντοπίστηκαν «εξωγήινα» αυγά σε δεξαμενή – Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες (φώτο)

Μυστηριώδη ζελεδοειδή σφαιρικά σώματα, που θυμίζουν «εξωγήινα» αυγά, ανασύρθηκαν από μια δεξαμενή στην Οκλαχόμα, τροφοδοτώντας φήμες και ερωτήματα.

Το τμήμα Άγριας Ζωής της Οκλαχόμα δημοσίευσε το περίεργο εύρημα και επιβεβαίωσε ότι τα «αυγά» θα εμφανιστούν «σε μεγάλους αριθμούς» τους επόμενους μήνες. Ωστόσο το ευρύ κοινό έδειξε να τρομοκρατείται, καθώς δεν μπορούσε να διακρίνει τον μικροοργανισμό που ωφελεί το περιβάλλον.

Άλλωστε, και οι ειδικοί υποστήριξαν πως οι λοβοί που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, αποτελούν μεγάλο όφελος για την περιοχή και βασικό μέρος της διατήρησης του «ποιοτικού και καθαρού νερού», αναφέρει το Metro.

Ο φορέας Άγριας Ζωής δημοσίευσε: «Τι είναι αυτό; Αν είστε για βαρκάδα μπορεί να παρατηρήσετε αυτές τις παράξενες μπάλες που μοιάζουν με ζελέ και κρέμονται από βυθισμένα κλαδιά δέντρων.

Πρόκειται για Bryozoans (βρυόζωα) και πιθανότατα θα εμφανιστούν σε μεγάλους αριθμούς αυτό το καλοκαίρι. Μην ανησυχείτε! Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι ενδημικοί και δεν αποτελούν κίνδυνο για εσάς ή την άγρια ζωή. Στην πραγματικότητα, αποτελούν δείκτη καλής ποιότητας περιβάλλοντος και καθαρού νερού».

Ο κόσμος όμως, δεν έδειξε να πείθεται από τη φυσική τους εμφάνιση και αντ’ αυτού πολλοί αναζήτησαν εξωπραγματικές εξηγήσεις. Ένας ντόπιος, ο Ken Crandell, έγραψε: «Έχω σχεδόν ζήσει δίπλα στο νερό για περισσότερα από 60 χρόνια. Αλλά, όταν άρχισα να τα βλέπω αυτά στη λίμνη Wister το περασμένο καλοκαίρι, νόμιζα ότι είχαν προσγειωθεί εξωγήινοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα βρυόζωα υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια και πιστεύεται ότι έχουν εξελιχθεί από αρχαία θαλάσσια σκουλήκια. Κάποιοι πίστευαν ότι ήταν βλαβερά για το περιβάλλον, αλλά τελικά αποδεικνύονται ωφέλιμα όταν πρόκειται να καθαρίσουν το νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.