Οκλαχόμα: Νεκρός στο κελί του βρέθηκε κρατούμενος που… τον βασάνιζαν με το παιδικό τραγούδι «Baby Shark»

Οι υπάλληλοι της φυλακής καταδικάστηκαν για πλημμέλημα κακομεταχείρισης κρατουμένου και συνωμοσίας

Οκλαχόμα: Νεκρός στο κελί του βρέθηκε κρατούμενος που… τον βασάνιζαν με το παιδικό τραγούδι «Baby Shark»

Ένας κρατούμενος των φυλακών της κομητείας στην Οκλαχόμα, βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στο κελί του. Ο Τζον Μπάσκο, ο οποίος είχε καταθέσει αγωγή εναντίον των υπαλλήλων, επειδή βασάνιζαν τον ίδιο και άλλους κρατούμενους με το παιδικό τραγούδι Baby Shark, είναι για φέτος ο 14ος θάνατος στις προβληματικές εγκαταστάσεις.

Αναίσθητος βρέθηκε στο κελί του ο Τζον Μπάσκο στη φυλακή της κομητείας Οκλαχόμα λίγο μετά τις 3:50 π.μ. της Κυριακής. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της φυλακής, οι αξιωματικοί επιχείρησαν προσπάθειες διάσωσης μέχρι να φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης του. Ο Μπάσκο κηρύχθηκε τελικά νεκρός περίπου στις 4:06 π.μ..

Η αιτία θανάτου δεν αποκαλύφθηκε και οι υπεύθυνοι του κέντρου κράτησης δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό την Τρίτη.

Ο 48χρονος είχε εισαχθεί στη φυλακή την Πέμπτη με καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών. Όπως δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της φυλακής στο USA TODAY, μία από τις πιθανότητες που διερευνώνται είναι ότι επρόκειτο για υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το γραφείο του επικεφαλής ιατροδικαστή της πολιτείας θα προβεί στην τελική εξακρίβωση της αιτίας του θανάτου του Μπάσκο, σε συνδιασμό με το Γραφείο Ερευνών της Πολιτείας της Οκλαχόμα.

Το Baby Shark, το viral παιδικό τραγούδι, είναι σίγουρα ενοχλητικό στα αυτιά των ενηλίκων. Είναι μάλιστα τόσο ενοχλητικό που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τα βασανιστήρια κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Οκλαχόμα. Ωστόσο, ο Τζον Μπάσκο ήταν ένας από τους κρατούμενους που έφεραν στο φως αυτούς τους ισχυρισμούς.

Μαζί με άλλους 3 συγκρατούμενους του, κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή το 2019 για πολιτικά δικαιώματα. Στην υπόθεση που προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή, ο Μπάσκο υποστήριζε ότι οι υπάλληλοι της φυλακής χρησιμοποιούσαν υπερβολική βία και τακτικές πειθαρχίας που η αγωγή περιέγραφε ως βασανιστήρια. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι τους ανάγκαζαν για ώρες να ακούνε δυνατά το εν λόγω τραγούδι σε επανάληψη, κολλημένοι σε έναν τοίχο και τα χέρια τους στην πλάτη δεμένα με χειροπέδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.