ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«One chip challenge»: Το σνακ που αποσύρθηκε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μετά τον θάνατο 14χρονου

«Προσεύχομαι στον Θεό να μην περάσει κανένας γονιός αυτό που περνάω εγώ»

«One chip challenge»: Το σνακ που αποσύρθηκε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μετά τον θάνατο 14χρονου

Ο θάνατος του 14χρονου Harris Wolobah συγκλόνισε την κοινότητα του Worcester και ώθησε την οικογένειά του να ζητήσει την απαγόρευση του «One Chip Challenge», ενός πικάντικου τσιπ τορτίγιας που πιστεύουν ότι έπαιξε ρόλο στην πρόωρη απώλειά του.

Η οικογένεια Wolobah αντιμετώπιζε τον συντριπτικό χαμό του γιου της και δεν είχε ακόμη συζητήσει το θέμα δημόσια, μέχρι τώρα. Το βασικό τους κίνητρο είναι να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με αυτό το φλογερό σνακ.

Η μητέρα του Harris, Lois Wolobah, μετέφερε τη βαθιά της θλίψη, δηλώνοντας: «Προσεύχομαι στον Θεό να μην περάσει κανένας γονιός αυτό που περνάω εγώ. Δεν θέλω να δω κανέναν να πονάει με τον τρόπο που πονάω εγώ. Μου λείπει τόσο πολύ ο γιος μου».

Η τραγική αλληλουχία των γεγονότων ξεκίνησε όταν η Lois έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Γυμνάσιο Doherty στο Worcester, ενημερώνοντάς την ότι ο Harris είχε λιποθυμήσει μετά την κατανάλωση του πικάντικου τσιπ που του είχε δώσει ένας φίλος του. Φτάνοντας στο σχολείο, βρήκε τον γιο της πεσμένο και έμαθε για το τσιπ που είχε φάει.

Αυτό το διαβόητο τσιπ κυκλοφορεί τυλιγμένο σε κουτί, το οποίο φέρει ετικέτες όπως «Carolina Reaper» και «Naga Viper Pepper».

@nbcnews #Paqui, the maker of extremely #spicy tortilla chips marketed as the “#OneChipChallenge ♬ original sound – nbcnews

Η κατάσταση του Harris επιδεινώθηκε περαιτέρω στο σπίτι, οδηγώντας σε άλλο ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Η οικογένεια τον έσπευσε στα επείγοντα, αλλά, ο Harris δεν επέζησε.

Ο πατέρας του Harris, Amos Wolobah, τόνισε ότι ο γιος τους δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζει. Η οικογένεια περιμένει προς το παρόν τα αποτελέσματα της νεκροψίας από το γραφείο του ιατροδικαστή της Μασαχουσέτης για να καθοριστεί η επίσημη αιτία θανάτου. Ωστόσο, εκπρόσωπος του γραφείου ανέφερε ότι η τελική έκθεση ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη για αρκετές εβδομάδες.

Παρά τη συνεχιζόμενη έρευνα, οι Wolobahs πιστεύουν ακράδαντα ότι η κατανάλωση του πικάντικου τσιπ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αιφνίδια ασθένεια και τον θάνατο του γιου τους.

Ο Harris ήταν ένας υγιής και δραστήριος μπασκετμπολίστας χωρίς γνωστές αλλεργίες, γεγονός που ενισχύει το αίσθημα δυσπιστίας και θλίψης της οικογένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έκκληση της οικογένειάς του για απαγόρευση του «One Chip Challenge» υπογραμμίζει την ανάγκη για προσοχή και ευαισθητοποίηση όσον αφορά την κατανάλωση εξαιρετικά πικάντικων φαγητών, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.