ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Τάπα» από τον Σαουδάραβα υπουργό Ενέργειας στο Reuters που μετέδωσε τα περί μπλοκ Ρωσίας-Σ.Αραβίας για να σηκώσουν τις τιμές του πετρελαίου

Ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν αρνείται σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters να του υποβάλει ερωτήσεις

«Τάπα» από τον Σαουδάραβα υπουργό Ενέργειας στο Reuters που μετέδωσε τα περί μπλοκ Ρωσίας-Σ.Αραβίας για να σηκώσουν τις τιμές του πετρελαίου

Οι δεκατρείς χώρες μέλη του ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία απάντησαν «σκληρά» στην απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και αποφάσισαν τη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε αμέσως μετά, ανέκυψε ένα απρόοπτο, με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, ετεροθαλή αδελφό του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να αρνείται σε δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters να του υποβάλει ερωτήσεις και να του εξηγεί τον λόγο.

Ο διάλογος στο 36ο λεπτό:

Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστώ πολύ υπουργέ. Άλεξ Λόουλερ από το πρακτορείο Reuters. Έχω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη είναι…

Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν: Όχι, όχι, όχι, Άλεξ. Πρέπει να σου πω κάτι. Το κάνατε λάθος μια φορά, το κάνατε δυο και θα το κάνετε ξανά. Το Reuters δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Είπατε ότι η Ρωσία κάνει εκείνο και το άλλο, αλλά στην πραγματικότητα, τη μέρα που βγάλατε αυτήν την ιστορία κανείς από τη Ρωσία δεν μου μίλησε ούτε μίλησα εγώ με κάποιον από τη Ρωσία.

Μετά επαναλάβατε το ίδιο με ακόμη μια απαίσια ιστορία, ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία μίλησαν κ.λπ. Και ξόδεψα 25 λεπτά μιλώντας σε ένα μέλος της ομάδας σας, εξηγώντας γιατί η Σαουδική Αραβία δεν στοχεύει τις τιμές. Και πήγαν χαμένα. Λειτούργησα με σεβασμό απέναντι στο πρακτορείο σας, αλλά επιλέξατε να φερθείτε κατ’ αυτόν τον τρόπο στη Σαουδική Αραβία. Κάντε ερωτήσεις σε όποιον άλλον θέλετε, μα όχι σ’ εμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.