ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ώρα» εκλογών για τη Σλοβακία – Αμφίρροπη η μάχη για την εκλογή του νέου προέδρου

Περίπου 4,4 εκατομμύρια Σλοβάκοι προσέρχονται για να εκλέξουν νέο πρόεδρο

«Ώρα» εκλογών για τη Σλοβακία – Αμφίρροπη η μάχη για την εκλογή του νέου προέδρου

Ημέρα εκλογών η σημερινή για τη Σλοβακία καθώς περίπου 4,4 εκατομμύρια Σλοβάκοι προσέρχονται αυτήν την ώρα στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου με τη μάχη να είναι αρκετά αμφίρροπη καθώς κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50%.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στις 07:00 το πρωί τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά ως τις 22:00 το βράδυ (23:00 ώρα Ελλάδος). Δεν προβλέπεται καμία δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit-poll), ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να έχουν γίνει γνωστά ως την Κυριακή το απόγευμα.

Εφόσον λοιπόν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% τότε θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 6 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 9 υποψηφίους για τις εκλογές δεν υπάρχει καμία γυναίκα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δύο υποψήφιοι είναι σαφώς τα φαβορί αυτής της εκλογικής διαδικασίας. Ο Ιβάν Κόρτσοκ, που έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, υπόσχεται να αποτελέσει αντίβαρο στην κυβέρνηση του νυν πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Πέτερ Πελεγκρίνι, ο οποίος καλεί τους Σλοβάκους να υπερβούν τον πολιτικό διχασμό που παραλύει τη χώρα. Δηλώνει ότι θέλει να διατηρήσει καλή σχέση με την κυβέρνηση, όπως και με την αντιπολίτευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.