ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Όταν ο Ρ.Φίτσο δήλωνε: «Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας δεν φέρνει τίποτα άλλο παρά σκοτωμούς»

Ήθελε να τερματίσει τις δυτικές παραδόσεις όπλων που κατευθύνονται στην Ουκρανία μέσω της Σλοβακίας

Όταν ο Ρ.Φίτσο δήλωνε: «Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας δεν φέρνει τίποτα άλλο παρά σκοτωμούς»

Ο Ρόμπερτ Φίτσο, που έπεσε θύμα πυροβολισμών μετά από κυβερνητική συνεδρίαση στη Σλοβακία την Τετάρτη (15/5) είναι πρωθυπουργός της Σλοβακίας από τον Σεπτέμβρη του 2023, ενώ προηγουμένως είχε τρεις ακόμα θητείες.

Το προηγούμενο διάστημα είχε προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη καθώς οι θέσεις του για την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία δεν είχε περάσει με καλό μάτι από τις αρχές του Κιέβου καθώς  είχε πει και στην Telegraph, “ο εξοπλισμός της Ουκρανίας δεν φέρνει τίποτα άλλο παρά σκοτωμούς”, ενώ είχε δεσμευτεί ότι από μέρους να τερματίσει τις δυτικές παραδόσεις όπλων που κατευθύνονται στην Ουκρανία μέσω της Σλοβακίας.

Κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές με πυρήνα της καμπάνιας του τις ανησυχίες για το κόστος ζωής και το ουκρανικό κι έτσι επέστρεψε στο αξίωμά του πέντε χρόνια μετά.

Η πολιτική του καριέρα που κρατά τρεις δεκαετίες, και πάντα είχες στις θέσεις του και μια έντονα εθνικιστική, αντιδυτική πολιτική που καθώς ήταν αντίθετος στη παράνομη μετανάστευση – βασικός παράγοντας για την εκλογική του νίκη το 2016 – και απορρίπτει “μια ξεχωριστή μουσουλμανική κοινότητα στη Σλοβακία”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσφατα, επέκρινε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και χαρακτήρισε την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια ως “διαστροφή”. Την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν πολέμιος της μάσκας, του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.