ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ουάσιγκτον: Αναπροσαρμόζει το κολοσσιαίο πρόγραμμα για το κλίμα και καθησυχάζει την ΕΕ

Στόχος να καθησυχάσει τις ευρωπαϊκές ανησυχίες

Ουάσιγκτον: Αναπροσαρμόζει το κολοσσιαίο πρόγραμμα για το κλίμα και καθησυχάζει την ΕΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανοικτές σε ”προσαρμογές” του προγράμματός τους για το Κλίμα για να καθησυχάσουν τους Ευρωπαίους που ανησυχούν για διαφυγή επιχειρήσεων προς τις ΗΠΑ, όσον αφορά στην Κλιματική Αλλαγή.

«Δεν πιστεύω ότι η Inflation Reduction Act (IRA) θα αποδυναμωθεί», δήλωσε ο Τζον Κέρι. «Αλλά να εξετασθεί σε ποια σημεία μπορούν να γίνουν κατάλληλες τροποποιήσεις ή προσαρμογές, χωρίς να θιγούν οι προσπάθειές μας; Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι έτοιμος να το εξετάσει».

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανησυχεί εδώ και πολλούς μήνες για τις συνέπειες που θα έχει το πρόγραμμα IRA, ύψους 420 δισεκατομμυρίων δολαρίων του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα που εγκρίθηκε το περασμένο καλοκαίρι από το Κονγκρέσο.

Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεις και επιδοτήσεις υπέρ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, κυρίως στους τομείς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανησυχεί και ζητά περισσότερο «συντονισμό» φοβούμενη την διαφυγή ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προς τις ΗΠΑ.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης επίσκεψης στην Ουάσινγκτον του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας στο BBC, ο Τζον Κέρι αναφέρθηκε επίσης στο επίμαχο σχέδιο για το άνοιγμα νέου ορυχείου άνθρακα που έλαβε έγκριση αυτήν την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι το πρώτο σχέδιο τέτοιου είδους στην χώρα εδώ και τριάντα χρόνια.

«Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι θα είναι επικριτικοί διότι η γενική ιδέα είναι ότι τα ορυχεία άνθρακα, όποια και αν είναι, κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι», είπε σχετικά με την απόφαση του Λονδίνου για το ορυχείο.

Αν και δήλωσε ότι θέλει πρώτα να κατανοήσει το βρετανικό σχέδιο πριν το σχολιάσει, απηύθυνε προειδοποίηση για την εικόνα που στέλνει ένα τέτοιο σχέδιο διεθνώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν γυρίζει κανείς τον κόσμο λέγοντας στους άλλους να αφήσουν τον άνθρακά τους κάτω από την γη, είναι υποκριτικό αν την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι ανοίγει νέο ορυχείο σε μία χώρα σαν το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.