ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Bίντεο: Στέλεχος της αμερικανικής Αεροπορίας αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον! (upd)

«Δεν θα είμαι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία στη Γάζα» είπε πριν βάλει στον εαυτό του φωτιά

Bίντεο: Στέλεχος της αμερικανικής Αεροπορίας αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον! (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 25/2, 23:39): Στέλεχος της Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να είναι ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον το απόγευμα της Κυριακής (25/2).

Το όνομά του ήταν Aαρόν Μπούσνελ.

https://twitter.com/ForsigeNews/status/1761966752311689622

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατέληξε από τα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη.

Παράλληλα, η αστυνομία ερεύνησε επίσης ένα όχημα σε κοντινή απόσταση για εκρηκτικά, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο άντρας με τη στρατιωτική στολή που στάθηκε μπροστά από την πύλη της πρεσβείας αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος της Αεροπορίας των ΗΠΑ, ανέφεραν οι New York Times και η Washington Post, επικαλούμενες αξιωματούχους.

«Δεν θα είμαι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία [στη Γάζα]. Πρόκειται να εμπλακώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας», είπε ο άνδρας πριν αυτοπυρποληθεί και φωνάζοντας επανειλημμένα «Ελεύθερη Παλαιστίνη!»

Το όνομα που χρησιμοποίησε ο άνδρας στο βίντεο –το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί δημόσια– ταιριάζει με έναν λογαριασμό στο LinkedIn για έναν εν ενεργεία αξιωματικό της Αεροπορίας από το Τέξας, ανέφεραν οι Times .

Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής Αεροπορίας είπε στο Task & Purpose ότι ο άνδρας είναι εν ενεργεία αεροπόρος. Η ταυτότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Αεροπορία είπε ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές ότι ο άνδρας ήταν εν ενεργεία στρατιωτικός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με τραύματα απειλητικά για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του FOX 5 Ντέιβιντ Καπλάν η πυροσβεστική κλήθηκε να καθαρίσει το σημείο που αυτοπυρπολήθηκε ο στρατιωτικός.

https://twitter.com/krassenstein/status/1761876419414523960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1761876419414523960%7Ctwgr%5Ed94bbe8c18874542b86e4e9c1a9dc7d1d94968d2%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1470698%2Fipa-andras-autopurpolithike-exo-apo-tin-israilini-presveia-stin-ouasington%2F

Κανένα μέλος του προσωπικού δεν τραυματίστηκε, δήλωσε η Ταλ Ναΐμ, εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.