Ουγκάντα: Δέκα χρόνια φυλακή σε όποιον αυτοπροσδιορίζεται ομοφυλόφιλος (βίντεο)

Οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τιμωρούνται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη

Ουγκάντα: Δέκα χρόνια φυλακή σε όποιον αυτοπροσδιορίζεται ομοφυλόφιλος (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Ουγκάντα και το οποίο θα ποινικοποίησει εξ ολοκλήρου όχι μόνο τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις αλλά και τη δήλωση κάθε μη ετεροφυλόφιλου σεξουαλικού προσανατολισμού.

Όπως αναφέρει το Reuters «περισσότερες από 30 αφρικάνικες χώρες απαγορεύουν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, όμως ο νόμος που προωθείται στην Ουγκάντα, εάν περάσει, θα φυλακίζει «όποιον δηλώνει «lesbian, gay, transgender, queer ή οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική ταυτότητα ή ταυτότητα φύλου που αντίκειται στη binary κατηγοριοποίηση του αρσενικού και του θηλυκού».

Επιπλέον, η ποινή σε οποιονδήποτε «προωθεί» ομοφυλοφιλικές σχέσεις θα ορίζεται από το νόμο στα δέκα χρόνια. Σύμφωνα πάντα με το Reuters η λογική του νόμου είναι «να μην απειληθεί η παραδοσιακή οικογένεια και οι ετεροφυλικές σχέσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch αναφέρει ότι τα αντί-LGBTQ+συναισθήματα «είναι βαθιά ριζωμένα στη συντηρητική, θρησκευόμενη χώρα της ανατολικής Αφρικής» και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για αυτή την εξέλιξη, η οποία αναφέρει ότι «καταπατώνται» τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.