ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ουκρανία: Επανέρχεται η χρήση μάσκας στο Κίεβο

Την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν 2.515 κρούσματα κορωνοϊού

Ουκρανία: Επανέρχεται η χρήση μάσκας στο Κίεβο

Το Κίεβο συνέστησε σήμερα την επαναφορά της χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους.

«Οι αρχές της πόλης καλούν τους κατοίκους του Κιέβου να φορούν εκ νέου τις μάσκες», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμος του Κίεβου σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.

Την εβδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν 2.515 κρούσματα, 242 εισαγωγές στο νοσοκομείο και 22 θάνατοι στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με επίσημη καταμέτρηση.

Οι δημοτικές αρχές συνιστούν τη χρήση της μάσκας “στα δημόσια μέσα μεταφοράς, τους χώρους που δέχονται πελατεία και στους χώρους διδασκαλίας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μεταξύ 19ης και 25ης Σεπτεμβρίου, 44.137 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ουκρανία και 161 άνθρωποι πέθαναν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Υγείας Ίγκορ Κούζιν δήλωσε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων Covid μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle, αναφέροντας επίσης ότι το σύστημα υγείας “καταγράφει απώλειες καθημερινά” εξαιτίας του πολέμου.

Ο Κούζιν είχε καλέσει επίσης τους Ουκρανούς να εμβολιαστούν, εκτιμώντας ότι οι περιορισμοί για την επιβράδυνση της εξέλιξης της Covid θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν, γιατί ο πληθυσμός έχει “επικεντρωθεί σε έναν άλλο εχθρό”.

Οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού ανεστάλησαν στην Ουκρανία όταν επιβλήθηκε ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κορύφωση των νέων κρουσμάτων αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Κούζιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.